Află care sunt alimentele care îţi îmbunătăţesc starea de spirit

alimentatie-sanatoasa
alimentatie-sanatoasa

Chiar dacă suntem în mijlocul sărbătorilor de iarnă, iar entuziasmul şi bucuria ar trebui să fie principalele sentimente pe care să le simţim cu toţii, vremea mohorâtă de afară poate pune stăpânire chiar şi pe starea noastră de spirit.

Tocmai de aceea, am încercat să aflăm ce alimente ne pot ajuta în această perioadă. Pentru că, după cum ştii şi tu, alimentaţia joacă un rol extrem de important atât în ceea ce priveşte starea de sănătate fizică, cât şi cea psihică.

 Iată, aşadar, care sunt alimentele care te pot face să te simţi mai bine în această perioadă, şi cum actionează ele.

 Atunci când simţi că ai nevoie de un plus de energie şi optimism, începe-ţi ziua cu un mic dejun sănătos. Cerealele integrale, ouăle, produsele lactate sau carnea slabă îţi vor da energie şi te vor face să te simţi mai activ intreaga zi.

 Pentru a te feri de depresii în această perioadă e important să incluzi în dieta ta peştele. Bogat în acizi graşi Omega-3, peştele precum somonul, heringul, sardinele sau tonul, te poate ajuta să îţi menţii echilibrul fizic şi psihic, şi să-ţi îmbunătăţeşti starea generală.

 Pentru un plus de vitalitate, alege întotdeauna fructele şi legumele proaspete. Bogate în vitamine şi minerale, fructele şi legumele au grijă de sănătatea ta, dar şi de starea ta de spirit. În plus, datorită aportului mare de vitamina C, vei reuşi să ţii departe chiar şi micile neplăceri ale sezonului, precum răceala şi gripă.

 Ca să scapi de o zi proastă consumă alimente care conţin seleniu. Seleniul este un oligoelement care actionează în organism la fel ca un antioxidant. Alimentele care te pot ajuta în acest sens sunt nucile şi seminţele, somonul, cerealele integrale sau ciupercile.

 Şi nu uita! Plimbările în aer liber, sportul, odihna, ieşirile cu prietenii, şi, în general, un stil de viaţă echilibrat, sunt esenţiale pentru starea ta de bine, indiferent de sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel