Adrian Sârbu și Dan Andronic, la audieri în Comisia de control a activității SRI - UPDATE

Claudiu Manda
Claudiu Manda

Claudiu Manda, președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, a anunțat  că săptămâna viitoare vor fi audiați în cadrul comisiei doi patroni de presă: Dan Andronic și Adrian Sârbu.

Anunțul a fost făcut după audierea Elenei Udrea în comisie, care a vorbit despre așa-numitele „culoare" din presă și justiție, prin care „Sistemul", în frunte cu Florian Coldea, eliminau persoanele incomode și acaparau funcții în stat.

După audierea la Comisia de control a SRI, Elena Udrea a declarat că:  „Un preşedinte este limitat la informaţii, de multe ori primea doar de la servicii, nişte servicii ale căror şefi au decis să corupă funcţia publică. În acest caz poţi să primeşti informaţii greşite, iar faptul că eu puteam să primesc informaţii din clasa politică stând în conexiune şi cu Ponta, şi cu liberalii şi cu presa şi cu mediul de afaceri.

Erau lucruri concrete pe care le puteam afla. Spre exemplu, puteam să aflu de la oameni de afaceri că existau anumite interese pentru a aresta un om de afaceri (...) Un şef de parchet a primit un telefon din SRI şi i s-a spus cum să procedeze într-un anumit dosar. Aceste lucruri le-am văzut, le-am aflat şi tocmai de aceea am devenit indezirabilă pentru pentru Coldea şi alţii, pentru că eu m-am dus şi am spus mai departe colegilor de partid, preşedintelui României.

UPDATE: Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI îl va audia săptămâna viitoare şi pe Traian Băsescu, fiind aşteptat din nou şi fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura, potrivit Agerpres.

"Săptămâna viitoare avem confirmată participarea domnului Puţura pentru ziua de marţi, la ora 13.30, să continuăm audierile, avem confirmată prezenţa lui Traian Băsescu, nu ştim încă ziua, mai sunt încă două persoane cu care am avut discuţii şi care au spus că vor veni săptămâna viitoare în funcţie de programul comisiei şi al domniilor lor - este vorba de Dan Andronic şi Adrian Sârbu, fostul patron al PRO TV", a precizat Claudiu Manda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel