Actriţa Lori Loughlin, condamnată la închisoare în scandalul privind admiterea în învăţământul superior

Lori Loughlin
Lori Loughlin

Actriţa Lori Loughlin a fost condamnată vineri la două luni de închisoare şi o amendă de 150.000 de dolari după ce a pledat vinovată într-un scandal de dare de mită de către mai mulţi părinţi înstăriţi pentru admiterea copiilor lor la universităţi prestigioase din Statele Unite, transmite AFP. Soţul actriţei, stilistul Mossimo Giannulli, a fost condamnat vineri la cinci luni de închisoare în acelaşi dosar. 

Judecător federal din Boston Nathaniel Gorton a urmat recomandările procurorului federal din Massachusetts în aplicarea acestei sentinţe, după o audiere de aproximativ treizeci de minute, organizată prin videoconferinţă din cauza pandemiei de COVID-19. Actriţa în vârstă de 56 de ani, care a devenit faimoasă pentru rolul din serialul 'Full House', va trebui să se supună timp de la doi ani după ieşirea din detenţie unui regim de supraveghere şi să efectueze 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

'Îmi pare sincer şi profund rău', a declarat Lori Loughlin, citind în lacrimi o declaraţie pregătită pentru audiere.'Cred în Dumnezeu şi în răscumpărare şi voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a îndrepta lucrurile'. Actriţa şi soţul ei au pledat vinovaţi în luna mai pentru acuzaţia de transfer bancar fraudulos.

În schimbul recunoaşterii vinovăţiei, procurorul federal din Massachusetts a renunţat la alte două capete de acuzare, recomandând această sentinţă relativ blândă. Cuplul a fost acuzat că a plătit unui intermediar 500.000 de dolari pentru a asigura admiterea celor două fiice ale lor la University of South California. Prin William Singer, cel care a intermediat operaţiunea, fiicele lor au fost recomandate drept candidate valoroase pentru echipa de canotaj a universităţii, în pofida faptului că acestea nu practică acest sport.

Prezentându-se ca fundaţie, organizaţia lui William Singer ar fi primit în total 25 de milioane de dolari de la părinţi binevoitori, dornici să îşi vadă odraslele admise la universităţi prestigioase precum Yale, Georgetown sau Stanford. Dintre cele 55 de persoane inculpate în acest scandal, 41 s-au declarat deja vinovate, majoritatea primind sentinţe cu închisoarea de câteva luni.

Actriţele Lori Loughlin şi Felicity Huffman (Desperate Housewives) sunt cele mai cunoscute figuri din acest dosar. Felicity Huffman a fost condamnată la două săptămâni de închisoare şi a petrecut 11 zile în spatele gratiilor în octombrie anul trecut, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel