Actorul american Robert Forster, nominalizat la Oscar pentru 'Jackie Brown', a murit la 78 de ani

Actorul american Robert Forster, care a obţinut o nominalizare la Oscar pentru interpretarea sa în filmul 'Jackie Brown' (1997), a murit vineri la 78 de ani în Los Angeles (SUA), potrivit informaţiilor acordate de agentul său site-ului de specialitate The Hollywood Reporter, relatează EFE.

Robert Forster (Rochester, 1941) a murit în urma unui cancer cerebral. Decesul actorului a avut loc în aceeaşi zi în care a fost lansat pe Netflix 'El Camino', filmul derivat din serialul 'Breaking Bad', în care Forster a avut unul dintre ultimele sale roluri.

Deşi a avut o lungă carieră, atât în cinema cât şi în televiziune, Forster este cunoscut de marele public mai ales după de Tarantino i-a oferit un rol memorabil în filmul 'Jackie Brown'. Într-o distribuţie condusă de actriţa Pam Grier, în care mai figurau vedete precum Samuel L. Jackson sau Robert De Niro, Forster a ştiut să strălucească discret şi a fost nominalizat la premiile Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar.

Până la urmă preţioasa statuetă i-a revenit lui Robin Williams pentru rolul său din 'Good Will Hunting' (1997).

Participarea sa în filmul lui Tarantino a dat un nou suflu carierei lui Forster, care a primit apoi roluri în filme importante din partea unor cineaşti reputaţi precum Gus Van Sant în 'Psycho' (1998), sau David Lynch în 'Mulholland Drive' (2001) şi în cea de-a doua etapă a serialului 'Twin Peaks'.

Forster şi-a lăsat de asemenea amprenta asupra unor filme ca 'Me, Myself & Irene' (2000), 'Human Nature' (2001), 'Charlie's Angels: Full Throttle' (2003), 'Lucky Number Slevin' (2006), sau 'The Descendants' (2011).

El a avut şi un rol mic dar important în deznodământul serialului 'Breaking Bad', în care au jucat Bryan Cranston şi Aaron Paul.

Forster şi-a reluat rolul în filmul derivat din popularul serial, 'El Camino: A Breaking Bad Movie', lansat vineri de platforma digitală Netflix şi care, în regia şi după un scenariu de Vince Gilligan (creatorul 'Breaking Bad'), prezintă aventurile lui Jesse (Paul) după încheierea ultimului episod al serialului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel