Activitatea creierului a fost înregistrată video

Oamenii de ştiinţă americani au înregistrat activitatea cerebrală a întregului creier al animalului, realizând astfel prima „hartă” aproape integrală a creierului unui organism viu, scrie Specialiştii de la Howard Hughes Medical Institute, SUA, au reuşit să filmeze tot ceea ce se petrece în creierul unui peşte-zebră. Rezultatelele au fost publicate în jurnalul ştiinţific Nature Methods. Mai exact, s-a înregistrat activitatea cerebrală a animalului în timp ce acesta îşi urmărea prada.

Savanţii americani au utilizat o tehnică numită “high-speed light-sheet microscopy”, cunoscută de ceva vreme, dar care nu fusese niciodată până acum utiilizată atât de eficient şi cu rezultate atît de impresionante.

Astfel, au reuşit să înregistreze activitatea a aproximativ 87% din creierul alevinului de peşte-zebră.

Circa 92% din total a fost înregistrat la o rezoluţie foarte mare, până la nivelul unei singure celule, ceea ce înseamnă, după estimările savanaţilor, că s-a înregistrat cel puţin 80% din întreaga activitate a creierului, la nivel de neuron.

Reuşita acestor cercetări deschide calea spre studiul aprofundat al activităţii nervoase la om, în contextul unor preocupări tot mai intense ale oamenilor de ştiinţă de a înțelege modul în care funcționează creierul uman.

VEZI AICI FILMAREA!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel