A nins ca în toiul iernii pe Transfăgărășan. Utilajele de deszăpezire au curățat șoseaua / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Noaptea trecută, în Munții Făgăraș au căzut precipitații sub formă de zăpadă.

Pe Transfăgărășan a început să ningă de noaptea trecută. Astfel, începând de la ora 7.00, utilajele de deszăpezire au început să acționeze, ținând cont că șoseaua este încă deschisă oficial traficului și pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

Potrivit unuia dintre angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, stratul de zăpadă atingea la prima oră 8 centimetri, iar pe parcursul zilei a mai nins, astfel că a fost necesară și intervenția utilajelor cu lamă.

„Nu sunt probleme de siguranța traficului pe Transfăgărășan. Am acționat cu 3 utilaje, însă îi sfătuim pe participanții la trafic să adapteze viteza la condițiile de drum și să circule doar cu mașini echipate corespunzător pentru iarnă. Vom încerca să menținem traficul deschis cât de mult posibil și cât timp vremea ne va permite să se poată circula în siguranță pe acest sector de drum”, a precizat Tudor Duțu, șeful DRDP Brașov, conform BizBrașov.

A murit Dara, câinele de avalanșă al Salvamont: A plecat pe neașteptate, rămânând în istorie și lăsându-ne chipul ei pe ecusonul național!

Dara, unul din cei mai cunoscuți câini de intervenție ai Salvamont, a murit la vârsta de 8 ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook Câini de avalanșă Salvamont România:

„La revedere, DARA! 15.10.2014 - 03.11.2022

La patru luni și jumătate, îndeplinea deja standardul de brevetare, după ce învățase de la Helios.

Dar și-a așteptat cuminte rândul la școală, pentru că trebuia să aibă minimum un an!

După anii în care și-a îndeplinit cu entuziasm sarcinile (Coștila, Vrancea etc.) a plecat pe neașteptate, rămânând în istorie și lăsându-ne chipul ei pe ecusonul național!

Faptul că ai muncit cu entuziasm la construirea unui sistem inexistent înainte de Helios și de tine, a fost o onoare pentru noi!!!“, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook Câini de avalanșă Salvamont România (vezi imaginea AICI).

Prima zăpadă pe Transfăgărășan. Șeful Salvamont, recomandări esențiale pentru cei care vor să urce pe munte: Turiștii pot avea mari probleme

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, a venit cu recomandări pentru cei care vor să urce pe munte în perioada de toamnă.

„Turiștii, în momentul în care vor vrea să facă trasee turistice, vor trebui să aibă la ei îmbrăcăminte de iarnă pentru că, în acest moment, condițiile sunt de iarnă. Chiar dacă zăpada se va duce în câteva zile, temperaturile dimineața, seara și noaptea vor fi negative și e clar că ai nevoie de pufoaică, de bocanci cu talpă antiderapantă și niște colțari, deoarece, chiar dacă muntele va părea să fie fără zăpadă, pe fețele nordice și pe vâlcele vor rămâne zone înghețate, unde este posibil să ai nevoie de o pereche de colțari ușori și măcar de o pereche de bețe de schi.

Atenție, prin colțari ușori nu mă refer la gheruțe. Cei care merg pe munte știu despre ce vorbesc, iar alea sunt niște chestii cu care poți avea mari probleme. Se încarcă cu zăpadă și nu sunt bune absolut la nimic. Trebuie o pereche de colțari ușori, din aliaj gen titan“, a mai spus, pentru DC News, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel