A murit Dara, câinele de avalanșă al Salvamont: A plecat pe neașteptate, rămânând în istorie și lăsându-ne chipul ei pe ecusonul național! / foto

Sursă foto: Unsplash
Sursă foto: Unsplash

Dara, unul dintre câinii de intervenție în caz de avalanșă ai Salvamont Argeș, a murit.

Dara, unul din cei mai cunoscuți câini de intervenție ai Salvamont, a murit la vârsta de 8 ani. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook Câini de avalanșă Salvamont România:

„La revedere, DARA! 15.10.2014 - 03.11.2022

La patru luni și jumătate, îndeplinea deja standardul de brevetare, după ce învățase de la Helios.

Dar și-a așteptat cuminte rândul la școală, pentru că trebuia să aibă minimum un an!

După anii în care și-a îndeplinit cu entuziasm sarcinile (Coștila, Vrancea etc.) a plecat pe neașteptate, rămânând în istorie și lăsându-ne chipul ei pe ecusonul național!

Faptul că ai muncit cu entuziasm la construirea unui sistem inexistent înainte de Helios și de tine, a fost o onoare pentru noi!!!“, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook Câini de avalanșă Salvamont România.

Metoda folosită de salvamontişti pentru a afla când se întunecă. Nu ai nevoie de ceas

Salvamontiştii explică cea mai uşoară metodă pentru a afla când se întunecă, fără a te folosi de ceas. 

"Pentru că în perioada asta sunt foarte mulţi turişti pe munte care sunt "surprinşi" de venirea intempestivă, mult mai devreme, a întunericului, credem că e nevoie de sfatul de mai jos, care funcţionează excelent şi pe care noi îl folosim de mulţi ani!!!

Cu faţa către soare, întindeţi braţul la maxim şi măsuraţi cu latul palmei aliniată cu orizontul, timpul rămas până la sosirea întunericului. Fiecare deget înseamnă un sfert de ora... Nu e cazul să porniți cronometrul, să vedeţi dacă ies fix 15.00 minute! 

Ca să evităm tot felul de comentarii stupide, de gen... dacă am braţul scurt/lung şi degetele groase/subţiri... am aplicație pe telefon (vă sfătuim să nu instalaţi şi să consultaţi aşa ceva, păstraţi bateria pentru urgențe!) acestea (comentariile) vor fi închise.

Atenţie, NU are importanţă dacă orizontul este plat sau suntem pe munte şi soarele apune după o creastă! Cu această metodă, vedem exact cât timp mai avem cu lumina solară!!

Sosirea întunericului NU coincide în toate cazurile cu apusul soarelui!", transmite Salvamont Argeş pe Facebook (vezi AICI metoda).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel