A MURIT mama lui Mădălin Voicu. Povestea Mariei Magdalena Voicu, una dintre puținele reprezentante ale vechii aristocrații din zilele noastre

Mădălin Voicu este în doliu.

Mama lui Mădălin Voicu, Maria Magdalena Voicu, s-a stins din viață.

Cine a fost Maria Magdalena Voicu

Maria Magdalena Voicu era alintată Madeleine și s-a născut într-o familie de aristocrați, în familia Cantacuzino.

Viața liniștită a familiei sale s-a terminat odată cu venirea comunismului, atunci când le-au fost confiscate toate proprietățile, iar tatăl său a fost nevoit să fugă și să se ascundă. Restul familiei a reușit să rămână în casa care acum nu le mai aparținea și pentru care au fost nevoiți să plătească chirie, potrivit romaniatv.net.

Până atunci, părinții au învățat-o să fie responsabilă și să aprecieze munca de jos, iar o dată pe săptămână, ea și sora ei erau obligate să se ocupe de toate treburile casei inclusiv de gătit, de spălat vasele și de curățenia conacului. După ce-și îndeplineau sarcinile, primeau un cadou, preferatul mamei lui Mădălin Voicu fiind un ponei pe care nu l-a uitat niciodată.

"Am avut o copilărie ca în povești, în perioada interbelică, cu moșie, cu poneiul meu american, alb, cu pete maro. Îl chema Bonzo și îmi era nespus de drag", a povestit Maria Magdalena Voicu în trecut, potrivit stirilekanald.ro

Mama lui Mădălin Voicu, despre căsătoria cu marele violonist Ion Voicu

În 1951, Maria Magdalena s-a căsătorit cu Ion Voicu și și-a dedicat întreaga viață carierei acestuia, iar, după moartea marelui violonist, s-a ocupat să păstreze vie memoria acestuia.

"Eram un suflet amândoi, ne înțelegeam și numai din priviri, el avea o încredere grozavă în mine, eu în el. Ce ne-a ținut? Cred că o dragoste cinstită și de la unul, și de la altul. Ion avea niște maniere și niște obiceiuri, parcă era crescut la Buckingham. Când treceam pe lângă el, îmi sărută mâna, nu există să țipe la cineva, să ridice glasul. Nu ne-am certat niciodată.

A fost o iubire mare. Eram anul 3 când m-am măritat. În 1950, Ion avea concert la Ateneu și după aia toată lumea bună se ducea la Athenee Palace, se mânca, se bea. El ne-a invitat acolo. Erau mama cu sora mea și doctorul de familie cu soția. Stând de vorbă, la un moment dat, doamna Stoicescu, soția doctorului nostru, îmi zice: “Ce degete subțiri ai? Ia vezi, ți se potrivește verighetă?”, la care eu spun:  “Da, cum să nu, perfect”. Flori, sora mea, zice: “Auzi, dar a mea ți se potrivește?”. Atunci, Ion face un semn la orchestră și a început să cânte “Ți-am pus pe deget un inel", povestea Maria Magdalena Voicu, despre Ion Voicu, în trecut, pentru ringincentrulvechi.ro, potrivit sursei citate anterior.

Madeleine și Ion Voicu au fost căsătoriți timp de mai bine de 40 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel