Veste teribilă pentru Aydin Dogan, patronul Kanal D

kanal d
kanal d

Un procuror din Istanbul a depus actele pentru inculparea fondatorului Dogan Holding şi a preşedintelui Isbank, pentru implicarea într-o reţea de trafic cu combustibil, au scris joi mai multe ziare apropiate Guvernului de la Ankara, citate de Reuters.

Procurorii cer 23 de închisoare pentru Aydin Dogan, al cărui trust deţine cel mai mare grup media din Turcia, care include ziarul Hurriyet şi posturile de televiziune CNN Turk şi Kanal D, scrie cotidianul proguvernamental Aksam.

Dogan Holding şi Isbank nu au comentat informaţiile.

Cazul datează de când Dogan Holding şi Isbank, în perioada resctivă cea mai mare instituţie de creditare din ţară, erau acţionari la Petrol Ofisi, o reţea de distribuţie a carburantului. Aceasta a fost preluată în 2010 de compania austriacă OMV.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Isbank, Ersin Ozince, este acuzat că a fost implicat, între 2001 şi 2007, în finanţarea unei reţele de furt de combustibil, scrie Aksam.

Procurorii au demarat o anchetă privind DoganMedia Holding în luna septembrie, pentru "propagandă teroristă".

În 2009, trustul media a fost amendat cu 2,5 miliarde de dolari pentru că nu şi-a plătit taxele, un demers văzut de critici drept o tentativă de a înăbuşi presa care i se opunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, ai cărui apropiaţi erau acuzaţi de corupţie.

În ceea ce priveşte Isbank, un consilier al lui Erdogan a cerut în ianuarie naţionalizarea băncii. Principala formaţiune din ţară, Partidul Popular Republican (CHP) deţine 28% din acţiunile instituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel