Această rețetă vă poate face Paștele mai gustos: Sarmale cu carne de miel, în viță de vie.
SARMALE DE MIEL. Ingrediente
-250 g carne de miel
-25 de foi de viță
-o jumătate de cană de orez (cc 125 g)
-1 gălbenuș de ou
-1 lingură cu vârf de făină
-1 pic de delikat (după gustul fiecăruia), piper
-2 cepe potrivite
-1 pahar de ulei
-2 cești de apă
-1/2cana suc de roșii
-câteva crenguțe de vișin
-o ceașcă de smântână
SARMALE DE MIEL. Mod de preparare
Opărim foile de viță în apă clocotită și sărată,iar apoi le lăsăm la scurs într-ul cuscusier. Se dă carnea de miel prin mașina de tocat, cepele tăiate mărunt le punem într-o cratiță în uleiul încins și le lăsăm un pic să se călească (câteva minute).
După ce s-a răcit compoziția, adăugăm delikat, piper, gălbenușul de ou, făină și orezul dat în clocot. Punem câte o lingură de compozitțe pe o foaie de vita și rulăm.
Sarmalele le punem într-o cratiță unde înainte așezam crenguțele de vișin(pentru a nu se prinde ), adăugăm uleiul, iar pe deasupra turnăm sucul de roșii ca să de-a un pic de gust și aspect. Se pune la foc mic cc 1 ora si 30 min.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News