Gafă uriașă din Guvernul Cioloș în Germania. Propunerea care a șocat

Oficialii din Guvern care s-au dus în Germania pentru a pregăti vizita premierului Dacian Cioloș au făcut o gafă de proporții, potrivit surselor din diplomație ale dcnews.ro.

Funcționarii din partea României care au pregătit întâlnirea de la Berlin dintre Dacian Cioloș și cancelarul german Angela Merkel au propus germanilor să investească în reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Amintim după dezastrul de la Fukushima din 2011, cancelarul german Angela Merkel a anunţat că Germania va renunţa la energia nucleară până în 2022 și chiar a fost votată o lege în acest sens. 

Însă, pe lângă "fobia" Germaniei față de energia nucleară, amintim că reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă sunt "made in China". În noiembrie 2015, România a semnat memorandumul de finanţare pentru reactoarele 3 şi 4 ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă, cu China. Acordul prevede că investitorul va deţine cel puţin 51% din compania care va exploata cele două reactoare. În plus, China are legături economice puternice cu Germania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel