Zgonea vs. democrat-liberali. Cine este certărețul din plen

zgonea-dece
zgonea-dece

Replici tăioase în plen. Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut, marţi, schimburi de idei cu deputatul PDL Mircea Toader. Deputatul PDL l-a somat pe Zgonea să aibă un "comportament decent legat de bunul simţ". Președintele Camerei Deputaților i-a replicat că nu este în măsură să-i stabilească lui comportamentul.

Valeriu Zgonea a avut mai multe divergenţe cu reprezentanţii opoziţiei, pe teme procedurale şi de regulament. Au fost necesare chiar mai multe pauze de consultări între liderii grupurilor parlamentare, scrie Mediafax.

"Domnule preşedinte, vă rog să aveţi un comportament decent în legătură cu regulamentul, dar şi legat de bunul simţ", i-a spus Toader lui Zgonea. Cel din urmă i-a răspuns: "Nu sunteţi în măsură să stabiliţi dumneavoastră comportamentul meu. (...) După ce că veniţi foarte rar la Parlament, faceţi asemenea afirmaţii la adresa mea".

Discuţiile au apărut pe mai multe proceduri parlamentare. Opoziţia fie a invocat un drept la replică, fie a dorit să pună întrebări reprezentanţilor Guvernului în timpul dezbaterilor. Zgonea a răspuns că Regulamentul nu permite întrebări adresate Guvernului decât la secţiunea întrebări şi interpelări sau că dreptul la replică se acordă doar în cazul afirmaţiilor ofensatoare.

Un alt deputat PDL, Tinel Gheorghe, a invocat un articol din Regulamentul Camerei care prevede că preşedintele de şedinţă trebuie să dea imediat cuvântul deputatului care solicită să vorbească pe procedură. "Cred că aveţi un regulament vechi", i-a spus Zgonea. "Nu, dumeavoastră aveţi alt text", a răspuns deputatul PDL. Zgonea a conchis "Eu merg pe textul Regulamentului, sunt de acord să merg pe el".

Deputaţii au dezbătut 11 proiecte de lege. Trei au fost retrimise la Comisie, printre care şi Ordonanţa de urgenţă 96/2012 privind măsuri de reorganizare a administraţiei publice centrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel