Zgonea anunță că o televiziune va transmite ședințele din Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunţat că ședințele celor două Camere ale Parlamentului vor fi transmise, începând cu anul viitor, pe programul TVR News. El a declarat că o directivă europeană obligă ca dezbaterile din Legislativ să fie prezentate public.

"Nu am cheltuit bani, pentru că avem resurse financiare alocate în anii trecuţi, avem un acord cu TVR şi TVR este dispusă să ne preia pe noi şi Senatul pe TVR News. Lucrăm astfel încât de anul viitor să facem un lucru normal în ţările europene", a spus Valeriu Zgonea luni, întrebat cu privire la proiectul televiziunii din Parlament.

El a declarat că pentru acest proiect nu a cheltuit și nici nu va cheltui niciun ban, dar crede că "parlamentarii sunt la dispoziţia tuturor cetăţenilor, care trebuie să vadă pe fiecare parlamentar - câte luări de cuvânt are, ce opinii are şi cum votează". Președintele Camerei Inferioare a adăugat că pentru acest proiect nu va fi nimeni angajat, pentru că şedinţele de plen şi comisii vor fi retransmise.

"Parlamentul nu cheltuie nimic. Cei de la Televiziunea Română vor face retransmisia. Cei de la televiziune vor veni aici, noi avem camere de luat vederi, pentru că le-am cumpărat până în 2004. Nu angajăm pe nimeni să fie reporter, să fie prezentator. Lucrările vor fi retransmise", a continuat Valeriu Zgonea, citat de Mediafax.

UE obligă parlamentarii la transparență

Liderul PSD a arătat că există o directivă europeană care obligă la acest lucru.

"Există o directivă europeană care obligă Parlamentele naţionale ca dezbaterile în plen să fie prezentate public. Toate statele europene au acest acord cu televiziunile care transmit pe un canal secundar dezbaterile", a încheiat Valeriu Zgonea, care a transmis că obiectivul este ca până anul viitor lucrările de plen să fie difuzate fie direct, fie în reluare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel