Vremea se schimbă radical, cu ploi și ninsori în loc de maxime de 34 de grade. Florinela Georgescu, ANM: Va fi o scădere a temperaturilor foarte puternică

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Florinela Georgescu, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Florinela Georgescu, meteorolog ANM, a explicat că momentan suntem loviți de un val de căldură, iar astăzi este cea mai caldă zi a acestui interval. Totuși, vremea se schimbă radical, iar zilele următoare vom avea parte de temperaturi mult mai scăzute. În plus, va și ploua, aproape în toată țara, iar la munte vom avea și ninsori.

"Astăzi este ziua cea mai caldă a acestui interval. Așteptăm maxime de până la 33-34 de grade Celsius în partea de sud a Olteniei și Munteniei. Urmează ca de mâine să înceapă schimbarea.

Temperaturile vor scădea simțitor

O scădere a temperaturii o vom avea pe parcursul a trei zile. Va fi o scădere treptată, dar foarte puternică. Această schimbare va afecta mâine regiunile nord-vestice Maramureș, Crișana, în timp ce în sus și în est încă vor fi temperaturi de peste 30 de grade. Poimâine urmează ca acest gen de temperaturi să mai fie doar în sud-estul extrem, să zicem în Dobrogea continental, cel mai probabil.

Florinela Georgescu, ANM: Vor fi ploi, adesea cu caracter de aversă

Joi, la nivelul întregii țări, ne așteptăm la maxime în general între 8 și 18 grade, deci o scădere deosebit de pronunțată față de ceea ce avem acum. Probabil că ne vom menține la acele temperaturi mai multe zile și aria precipitațiilor se va extinde și ea odată cu pătrunderea masei de aer rece.

Vor fi ploi, adesea cu caracter de aversă începând de mâine, tot din partea de vest a teritoriului, și este de așteptat ca răcirea să se concretizeze și prin apariția precipitațiilor sub forma de lapoviță și ninsoare în zonele montane înalte, mai ales de joi încolo" a declarat Florinela Georgescu, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel