Vremea în weekend. Alina Șerban, ANM: Cele mai scăzute temperaturi vor fi pe litoral

Foto: Pixabay, de mishasurfu
Foto: Pixabay, de mishasurfu

Alina Șerban, meteorolog ANM, a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Alina Șerban, meteorolog ANM, a venit cu noi informații despre vreme. Se pare că țara noastră se află sub influența unui mase de aer tropical, așa că vom avea parte în continuare de temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă.

"Ne aflăm sub influența unui mase de aer tropical ce determină temperaturi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Să spunem că în mod normal, la această dată, ar trebui să avem temperaturi maxime de la 2-3 grade în depresiune din estul Transilvaniei, la 7-9 grade în partea de vest și de sud a teritoriului. Dar știm că ieri s-au înregistrat temperaturi de 21-22 de grade și astăzi așteptăm valori asemănătoare tot în partea de vest a teritoriului, însă și în celelalte regiuni temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal.

Asta înseamnă de la 9-10 grade pe litoral, până la 15-16-17 grade, exceptând regiunile vestice, unde așteptăm valori de 20-21 de grade.

Şi nopțile vor fi destul de calde pentru această perioadă, cu temperaturi minime pozitive în aproape toată țara, de la 1-2 grade la 9-10 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor mai fi temperaturi negative și în următoarele nopți.

În plus, apar și ploile în această seară, la noapte, în partea de vest, de sud-vest a teritoriului, iar mâine, ploile vor fi pe arii restrânse, dar mult mai împrăștiate cam prin toate regiunile, însă slabe cantitativ. Pe crestele montane, la altitudini foarte mari, mai așteptăm și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

Vremea în weekend

Acest tablou termic va fi caracteristic și în weekend, dar și în prima parte a săptămânii viitoare. Vom avea temperaturi maxime de la 10-11 la 16-17, chiar 18 grade. Cele mai scăzute temperaturi vor fi pe litoral, iar cele mai ridicate în partea de vest a teritoriului.

Şi în Bucureşti, o vreme mai caldă decât în mod normal a avea la această dată. Un normal al perioadei în Capitală ar fi de 7-8 grade la temperatura maximă, iar noi ne așteptăm la valori în aceste zile de 14-15, chiar 16 grade", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel