Vremea în următoarele zile. Elena Mateescu (ANM), prognoza actualizată în toată țara

Unsplash
Unsplash

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, a intervenit, luni după-amiază, la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

„Vor fi precipitații în aproape toată țara, cantități de apă care vor cumula în general 15-25 de litri pe metru pătrat. Ploile pot avea caracter de adversă și vor fi însoțite de descărcări electrice în partea de sud-est în mod special.

La munte, în noaptea de marți spre miercuri, dar și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova, e posibil să consemnăm precipitații mixte. Mâine, vântul va avea intensificări susținute în special în zona montană, acolo unde rafalele vor depăși 60-80 de kilometri pe oră. În zonele mai joase de relief vor fi viteze de 45-55 de kilometri pe oră.

Informarea meteorologică a acestor elemente este valabilă până miercuri dimineață la ora 10:00, iar atenționarea meteorologică de cod galben, care va intra în vigoare în această seară la ora 18:00 și va rămâne în vigoare până mâine seară la ora 22:00, vizează cea mai mare parte a Transilvaniei, partea de nord-vest a Moldovei, dar și zonele montane. Vor fi cantități mai mari de precipitații, 25-30 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 50 de litri pe metru pătrat, iar la munte, la peste 1.500 de metri vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă consistent.

Din punct de vedere termic, nu vom mai consemna valori de 19-22 grade Celsius, ci vor fi temperaturi în scădere cu maxime între 4 -15 grade Celsius mâine, un ecart apropiat miercuri și valori similare și în zilele de la finalul săptămânii. În jumătatea sudică a țării, deși valorile de temperaturi caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în aceste zone, cu 10-13 grade Celsius, în jumătatea nordică vor fi valori care nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius, acestea apropiindu-se de normalul termic. Tot în jumătatea nordică vom consemna și precipitații mixte“, a spus, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel