Vremea de sărbători, schimbătoare. Florinela Georgescu, ANM: O anomalie!

Vremea de sărbători, schimbătoare. Florinela Georgescu, ANM: O anomalie! / Foto: Pixabay
Vremea de sărbători, schimbătoare. Florinela Georgescu, ANM: O anomalie! / Foto: Pixabay

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a explicat cum va fi influențată vremea în România de noul ciclon polar care va lovi țara noastră.

Un nou ciclon polar loveşte România, iar Florinela Georgescu, directorul de prognoză de la ANM, a spus cum va fi vremea în perioada sărbătorilor, explicând că aceasta poate fi schimbătoare de la o zi la alta.

VEZI ȘI: România, lovită de un ciclon polar dinspre Oceanul Atlantic. Florinela Georgescu, ANM: Vești bune pentru următoare trei zile

"Săptămâna aceasta, cu Crăciunul, vom avea temperaturi mai reci, dar e posibil ca în medie, răcirea să nu fie chiar spectaculoasă. Vor fi variații de la o zi la alta, vor fi precipitații mai consistente în centru. Acum totul depinde de cât de mult se lasă acel ciclon dinspre nordul Europei, cât de mult coboară înspre țara noastră.

În cazul în care masa de aer rece va reuși să ajungă și pe partea de sud a țării, posibil și pe aici precipitații mai puțin importante decât în celelalte regiuni, dar și temperaturi ceva mai scăzute decât cele pe care le anticipăm.

Florinela Georgescu, ANM: O anomalie

Primele zile ale lunii ianuarie pot aduce o vreme schimbătoare însemnând pe de o parte posibilitatea de precipitații din nou, mai ales vest-nord-centru, pentru că în continuare influența este mai degrabă dinspre partea de nord a Europei decât dinspre baza, adică înaintează acel ciclon.

Este posibil să fie și două unde separate de o ușoară încălzire între ele. Deci, repet, ne așteptăm mai degrabă la o vreme schimbătoare care să se concretizeze în medie prin acest ușor excedent de precipitații în partea de vest, nord-centru și continuarea tendinței de a rămâne peste normalul perioadei.

Lunile ianuarie şi februarie sunt luni de iarnă. Aici este o anomalie, deci diferența față de ce ar trebui să fie în medie, ori media este foarte scăzută în aceste două luni, deci un pic peste, dar nu înseamnă neapărat o vreme de primăvară", a spus Florinela Georgescu, directorul de prognoză de la ANM, aseară, la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel