Vremea de noaptea de Înviere. ANM, prognoză

Lumina Inviere
Lumina Inviere

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabil în aproximativ jumătate din ţară, începând de sâmbătă, ora 15.00, şi până duminică, ora 04.00. 

Potrivit meteorologilor, în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminica (27/28 aprilie), instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25-30 l/mp şi punctiform 35-40 l/mp. 

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri şi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, valabilă începând de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, ora 18.00. Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 -25 l/mp. 

ANM precizează că astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminica (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminica (28 aprilie), local, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel