COD PORTOCALIU  Vreme rece în București! Prognoza meteo 31 mai - 2 iunie 2021

Foto Pexels
Foto Pexels

Vremea va deveni rece!

Vremea va deveni rece, cu maxime de până la 15 grade, potrivit prognozei speciale pentru București, emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Capitală, vremea va deveni rece pentru această perioadă din an, iar cerul va fi înnorat și vor fi averse, iar prin acumulare se vor înregistra cantități de apă, în general, de 15-20 l/mp.

Conform prognozei ANM pentru Capitală, în intervalul 31 mai - 2 iunie, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 11-12 grade, ușor mai coborâtă, spre 9 grade, în noaptea de marți spre miercuri.

Cod portocaliu de ploi în Dobrogea, cod galben în aproape tot restul țării

Meteorologii au emis, luni, 31 mai, o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente în județele Tulcea și Constanța și de Cod galben în aproape tot restul țării.

Potrivit ANM, în județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța se vor înregistra ploi ce vor depăși 50-70 l/mp. Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 15.00 și este valabilă până marți, la ora 21.00.

Codul galben de ploi și instabilitate atmosferică va intra în vigoare luni la ora 12.00 și va rămâne în vigoare până marți la ora 21.00.

În acest interval, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

Meteorologii susțin că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel