COD GALBEN  Vreme rea în jumătate de țară: Atenționare de vânt puternic, emisă de ANM. Viscol și ninsori la munte

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru unele zone din țară, cu privire la intensificări ale vântului și viscol în munți, valabilă până joi seară. De asemenea, se anunță că vineri vor fi și alte intensificări ale vântului în diferite regiuni.

Astfel, conform ANM, județele din Banat, sudul Crișanei și sudul Transilvaniei sunt afectate de intensificări ale vântului, iar la munte, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, se anunță viscol. Acest Cod galben este valabil până joi, între orele 10:00 și 22:00.

Meteorologii transmit că în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va sufla cu rafale de 55...65 km/h. La altitudini mai mari de 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, fiind anunțată ninsoare viscolită și vizibilitate redusă.

De asemenea, se anunță că vineri va fi emis un alt Cod galben, valabil de la ora 22:00 de joi până la aceeași oră vineri. Acesta vizează intensificări ale vântului în Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea, precum și viscol în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1.700 de metri.

În zonele respective, vântul va sufla cu rafale de 55...65 km/h, iar în munți, la altitudini de peste 1.700 m, se vor înregistra intensificări cu rafale de 90...110 km/h, fiind preconizată ninsoarea viscolită și reducerea vizibilității.

Pentru municipiul București, până vineri, la ora 22:00, se prognozează cer variabil, vânt slab și moderat, cu temperaturi maxime în jurul valorii de 9 grade și temperaturi minime de -1...1 grad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel