Vreme de vară în weekend: Valori de până la 29 de grade. Elena Mateescu (ANM) anunță recorduri de temperaturi maxime

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis ultimele date despre vreme.

„Astăzi, 23-24° în partea de sud și sud-est a țării, ne apropiem de pragul unei zile de vară în țara noastră, adică 25 de grade, pentru ca mâine deja să vorbim și de valori la scara întregii țări între 17 până la 25, iar sâmbătă și duminică valori de până la 29°C. Este posibil să consemnăm recorduri zilnice ale temperaturilor maxime, mai ales pentru zilele de 30 și 31 martie, ultima zi din luna martie aducând cele mai ridicate valori din această lună, 2024 martie.

Precipitații și vânt

Până atunci, vorbim însă, de pildă astăzi, în continuare de posibilitatea să mai avem precipitații, în special în Crișana, Maramureș, în Transilvania, dar local în Banat și în Moldova. Vorbim de cantități care pot depăși la nivel local 15-20l/m² și intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-65km/h, iar la munte rafale care pot depăși 90km/h mai ales în Carpații Meridionali.

De altfel, până la ora 10:00 rămâne în vigoare atenționarea meteorologică de Cod Galben ce vizează zona Banatului, sudul Crișanei și Carpații Meridionali”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel