Vine iarna, apoi se încălzește din nou. Elena Mateescu, ANM: Stratul de zăpadă nou depus va fi unul consistent

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

Au fost înregistrate temperaturi de până la -14 grade Celsius la noi în țară în această dimineață și a nins în mai multe zone. Elena Mateescu, directorul ANM, a spus cât timp va dura acest fenomen de iarnă.

"Până joi seara la ora 20:00 vorbim despre o informare meteorologică ce vizează fenomene de iarnă în special în zona montană, Carpații Orientali și Meridionali, acolo unde stratul de zăpadă nou depus va fi unul consistent. Vorbim despre cantități moderate de precipitații, 10-15 litri pe metru pătrat, intensificări ale vântului 40-50 de kilometri pe oră, care în condițiile și scăderii regimului de temperaturi vor amplifica senzația de rece.

Elena Mateescu, ANM: Un episod autentic de iarnă și din punct de vedere al regimului de temperaturi

Este posibil să consemnăm precipitații mixte și în jumătatea de nord a Moldovei, cu siguranță, dar și în Dobrogea, în Oltenia, în Muntenia, în estul Transilvaniei, așadar un episod autentic de iarnă și din punct de vedere al fenomenelor și din punctul de vedere al regimului de temperaturi.

Astăzi cel mult vom avea valori de temperaturi  de 11 grade, doar în extremitatea de sud-vest 13 grade, acolo unde am și consemnat la Drobeta-Turnu Severin și Calafat mâine o ușoară creștere până la 14 grade, după care progresiv, până la sfârșitul acestei săptămâni temperaturi care în weekend vor atinge din nou 17-18 grade", a relatat Elena Mateescu în direct la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel