Urmărește emisiunea live


Victoria lui Băsescu asupra poporului român

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Traian Băsescu repurtează o victorie îngrozitoare asupra poporului român: 7,5 milioane de oameni au fost îngenunchiați de votul a șase judecători numiți politic și convinși – ultimul chiar în acest week-end – că în Europa de astăzi un conducător poate rămâne în funcție împotriva voinței poporului său.

Votul CCR dovedește că, la fel ca în perioada comunistă, cine deține instituțiile de forță conduce țara, indiferent de voința poporului. Ori, în aceste ultime două luni, dl. Băsescu a făcut uz de toate instituțiile pe care le deține: Parchetul, Curtea Constituțională, CSM-ul și serviciile secrete. La asta se mai adaugă câteva instituții de presă, care au încercat, la fel ca Scânteia pe vremuri, să dea o explicație loviturii monstruoase aplicată poporului român.

Dar nici aceste instituții nu ar fi reușit să-l salveze pe Traian Băsescu, dacă nu ar fi existat, în afară de lipsa de experiență a premierului Victor Ponta, și un sprijin direct din partea Washington-ului și Bruxelles-ului. Când spun Bruxelles, mă referer în primul rând la dl. Barroso și la d-na Merkel. Alți lideri europeni fiind neutri față de procedura de demitere a lui Traian Băsescu. În privința sprijinului american, rolul hotărâtor l-a avut ambasadorul Mark Gitenstein - ”un bun prieten al d-lui Băsescu”, conform declarațiilor emisarului Philip Gordon.

În România, începe o perioadă de haos. Ura lui Traian Băsescu față de poporul român va fi de nestăvilit. Ultimele informații arată că UDMR-ul trece înapoi de partea PDL și se fac mari presiuni asupra UNPR. Probabil că, în primele zile ale lui septembrie, guvernul Ponta și majoritatea USL din Parlament vor dispărea. Va urma o prigoană împotriva opozanților d-lui Băsescu, comparabilă cu prigoana comunisto-securistă de tip sovietic din anii ‘50.

Se spun tot felul de vorbe despre coabitare. Nu există coabitare între Traian Băsescu și poporul român, așa cum, în ’89, nu a mai fost posibilă această coabitare nici între Nicolae Ceaușescu și același popor.

În Orientul Apropiat, s-a ivit tot mai clar spectrul războiului cu Iranul. SUA nu vor să schimbe piesele pe tabla de șah, în jurul zonei de conflict. Băsescu le este cunoscut și perfect obedient. Și totuși, sacrificarea poporului român, pentru liniștea câtorva birocrați de la Washington, care nu au mai avut timp și chef să îi cunoască pe noii lideri ai României, este un preț prea mare, nu pentru mica Românie, ci pentru democrația europeană în general.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel