Vânt puternic. 4.000 case afectate

Myanmar
Myanmar

De trei zile, viața celor din Myanmar a fost dată peste cap. Acoperișurile au fost smulse, clădirile, puse la pământ de stihiile naturii.

 

Vântul puternic din ultimele zile a făcut pagube semnificative la aproximativ 4.000 de clădiri, inclusiv școli, şi a adus în situația de sinistrați mii de oameni în sudul Myanmarului, au informat vineri mass-media birmaneze citate de EFE, preluată de Agerpres.
Aproximativ 2.400 case au fost distruse sau afectate de vântul care a suflat cu putere în zilele de 17 şi 18 aprilie în districtul Hinthada, situat la 120 de kilometri nord-vest de Rangoon, fosta capitală, pe vremea când statul se numea Birmania, potrivit datelor furnizate de ziarul Eleven.

[citeste si]

2.700 refugiați

În districtul Bago, situat la 90 de kilometri nord-est de Rangoon, 161 de clădiri, inclusiv cinci mănăstiri, au suferit pagube din cauza urgiilor din 16 aprilie, în localitatea Nattalin, în timp ce în localitatea Paungde, 500 de case au fost avariate. 
În ziua de 18 aprilie, vântul puternic a smuls acoperişul de pe case şi a provocat pagube la 900 de construcţii la Moenyo, în districtul Bago. 
Cel puţin 2.700 de persoane au fost nevoite să se refugieze în adăposturi din cauza vânturilor care au suflat cu putere săptămână aceasta începând de luni, potrivit autorităţilor oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel