EXCLUSIV  URMEAZĂ TEMPERATURI de 42 - 43 grade Celsius. Mirela Polifronie (ANM): Vom avea recorduri în fiecare zi

Mirela Polifronie (ANM), la DC News TV / Foto Crișan Andreescu
Mirela Polifronie (ANM), la DC News TV / Foto Crișan Andreescu

Meteorologul ANM Mirela Polifronie a spus la interviurile DC News cum va fi vremea în zilele următoare. 

Meteorologul ANM Mirela Polifronie a declarat la interviurile DC News, miercuri, că 'ne aflăm în timpul unei perioade cu val de căldură.'

De altfel, spune meteorologul, 'de astăzi și până la sfârșitul săptămânii avem în vigoare o atenționare meteorologică de Cod galben. Aceasta vizează cea mai mare parte a țării. Vorbim despre val de căldură, disconfort termic accentuat, indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.'

În următoarele zile, temperaturile fi cuprinse în general între 34 și 39 de grade Celsius. 

'Nu excludem temperaturi ce vor putea ajunge spre 40 de grade Celsius. Pe parcursul nopților, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.', a subliniat Mirela Polifronie. 

În continuare, meteorologul ANM Mirela Polifronie a precizat la DC News TV că 'recordul absolut este de 44,3 grade Celsius la Calafat. Așadar, ne așteptăm să avem temperaturi până spre 42 - 43.'

Începutul săptămânii viitoare vine, în partea de Sud a țării, cu temperaturi maxime de până la 42-43 de grade, arată estimările meteorologilor. 'Inclusiv în zona Capitalei, spre 40 de grade.', a adăugat Mirela Polifronie.

'Astăzi, cu siguranță nu e cea mai călduroasă zi a anului, dar vom avea în fiecare zi recorduri.', a conchis meteorologul ANM.

Sudul Europei se 'coace' la 40-45 de grade Celsius

Temperaturi extreme se vor înregistra săptămâna aceasta în aproape toată Europa. Grecia a anunțat deja Cod Roșu de caniculă. România va fi și ea afectată. 

Părți din sudul Europei se vor 'coace' la aproximativ 40-45 de grade Celsius, relatează severe-weather.eu. Specialiștii spun că se așteaptă cea mai intensă caniculă din vara anului 2021.

Temperaturile ar putea să depășească mult peste 40 de grade Celsius în unele zone, posibil în Grecia până la aproximativ 45 de grade Celsius, în weekend. Acest lucru va spori semnificativ amenințarea cu incendii în regiunea mediteraneană și peninsula Balcanică.

Un nou blocaj al maselor de aer

Motivul care stă la baza acestui val de căldură este un nou blocaj la nivel superior din regiunea mediteraneană în peninsula Balcanică. Căldura va fi extremă și ar urma să persiste cel puțin o săptămână, posibil mai mult în sud.

Părți din Italia, Serbia, Macedonia de Nord, Albania, România, Bulgaria și Grecia sunt afectate de temperaturi extreme. (Știrea AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel