Un tratament cu laser transformă definitiv ochii căprui în ochi albaștri

2442639103_1fbbc98486_b
2442639103_1fbbc98486_b

Noul standard de frumuseţe lansat în această săptămână este un tratament cu laser care transformă ochii căprui în ochi albastri, informează bbc.co.uk, citat de site-ul revistei Popular Science. Tratamentul a fost inventat de doctorul Gregg Homer de la Stroma Medical. Procedura durează doar 20 de secunde, însă este ireversibilă.

Autor: Andreea Bădoiu

Pe lângă faptul că pacienţilor li se oferă schimbarea culorii ochilor, procedura poate cauza şi efecte adverse, avertizează experţii în domeniu. Pigmentul maro al ochilor ajută la prevenirea unor probleme cum sunt vederea dublă şi haloul. Înlăturarea acestui pigment poate lăsa ochiul în incapacitate de a mai putea controla pătrunderea luminii.

Gregg Homer asigură BBC că tratementul cu laser afectează doar pigmentul de pe suprafaţa ochiului şi că frecvenţele folosite de laser sunt absorbite de pigmentul închis la culoare aflat pe iris. Astfel, nu există niciun pericol, garantează medicul.

După ce a testat dispozitivul pe cadavre, Homer a mutat cercetările sale pe subiecţi din Mexic. Se pare că, până acum, nu s-au înregistrat probe asupra posibilelor efecte nefaste ale tratamentului. În schimbul participării la testarea noului tratament, celor 17 pacienţi cu probleme de vedere li s-au oferit transplanturi gratuite de cristalin.

Tratamentul cu laser va fi disponibil în Statele Unite abia peste 3 ani. Un sondaj realizat de Stroma Medical a relevat că 17% dintre americani ar încerca această procedură dacă ar ştii că este complet sigură. Pentru moment, însă, sunt mai recomandate lentilele de contact.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel