Un ton roșu, vândut pentru o sumă record în Japonia - VIDEO

Cel mai scump pește, un ton roșu de 222 kilograme,  a fost vândut, sâmbătă, pentru o sumă record în cadrul primei licitații din acest an în Japonia. Tonul roşu, o specie supraexploatată și  este cel mai scump peşte de pe piaţa din Tsukiji.

Peștele de 222 de kilograme a fost vândut sâmbătă la un preţ-record de aproape 1,4 milioane de euro /155 milioane de yeni, 1,8 milioane dolari/, în cadrul primei licitaţii din acest an organizate de Piaţa centrală din Tsukiji/Tokyo, relatează AFP şi Kyodo, citate de Agerpres.

 Peştele, capturat în largul oraşului Oma din nordul Japoniei, a fost cumpărat de Kiyoshi Kimura, proprietarul unui celebru lanţ de restaurante sushi, Kiyomura, care a câştigat şi prima licitaţie de anul trecut, dar acum a dat de trei ori mai mult.

 "Vreau să mă ridic la înălţimea aşteptărilor clienţilor mei, care vor să mănânce cel mai bun ton cu putinţă, la fel ca anul trecut", a declarat Kimura pentru agenţia de presă Jiji.

 La preţul cu care a fost cumpărat, kilogramul din acest ton ar costa în jur de 6000 de euro, iar bucăţica de sushi circa 260 de euro,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel