Un stat ținta ISIS, cea mai vizitată țară din lume

Franţa şi-a păstrat în 2016 poziţia de cea mai vizitată ţară din lume, urmată la egalitate de SUA şi Spania, potrivit cifrelor publicate miercuri de Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), informează AFP, scrie Agepres.

Conform acestor cifre, Franţa a găzduit 82,6 milioane de vizitatori în 2016, în scădere cu peste 2% comparativ cu 2015. Scăderea numărului de turişti era de aşteptat, având în vedere atentatele teroriste care au lovit Franţa, însă cifrele OMT arată că scăderea nu a fost atât de mare pe cât preconizau analiştii. 

După Franţa urmează SUA, unde numărul de turişti a scăzut cu 3%, până la 75,61 milioane de vizitatori în 2016, şi Spania, unde numărul sosirilor de turişti a crescut cu peste 10%, până la 75,56 milioane de vizitatori. Creşterea de două cifre a industriei turistice din Spania se datorează, în parte, şi diminuării numărului de vizitatori care evită destinaţii, precum Turcia, Egiptul sau nordul Africii pentru vacanţele estivale. 

Pe locurile următoare se situează: China (59,3 milioane de vizitatori), Italia (52,4 milioane de vizitatori), Marea Britanie, Germania, Mexic, Thailanda şi Turcia. OMT a realizat acest clasament pe baza datelor privind numărul de vizitatori care au petrecut cel puţin o noapte în ţara respectivă. 

Dacă se iau în calcul veniturile realizate în urma turismului, pe primul loc în lume se situează SUA, cu 206 miliarde de dolari (173 miliarde de euro) în 2016, precizează OMT. Pe locul secund se situează Spania, cu aproximativ 60 de miliarde de dolari, în creştere cu 6,7%, comparativ cu 2015, urmată de Thailanda şi China. 

În acest clasament, Franţa se situează abia pe locul cinci, cu 42 miliarde de dolari, chiar dacă a urcat o poziţie comparativ cu 2015. În schimb, Marea Britanie a căzut de pe locul trei pe locul şase, din cauza deprecierii lirei în raport cu dolarul, după referendumul în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, explică OMT.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel