Un oraș din Franța a fost îngropat sub jumătate de metru de grindină. Imagini „apocaliptice” / VIDEO

Un oraș din Franța a fost îngropat sub jumătate de metru de grindină. Imagini „apocaliptice”  /  Sursă foto: Captură YouTube
Un oraș din Franța a fost îngropat sub jumătate de metru de grindină. Imagini „apocaliptice” / Sursă foto: Captură YouTube

Un oraș din Franța a fost îngropat sub jumătate de metru de grindină, în urma unei furtuni „apocaliptice”.

O furtună violentă a lovit marți de dimineață un orășel din estul Franței și imaginile surprinse apoi au devenit virale. Un strat de grindină de 60 de centimetri a acoperit străzile, plugurile de zăpadă au ieșit pe străzi în iunie, relatează France 3.

Orășelul Plombières-les-Bains, din Vosges, s-a trezit marți sub loviturile unei furtuni de grindină care a băgat spaima în oameni. Din fericire n-au fost victime, dar pagubele materiale sunt importante. Furtuna a provocat indundații, a smuls acoperișuri, a inundat pivnițe și a doborât copaci. Pompierii au intervenit de peste 100 de ori în timpul fenomenului meteo violent. „A fost apocaliptic! Cerul s-a înnegrit și în câteva minute a căzut un metru de grindină. A trebuit să scoatem plugurile de zăpadă pentru a scăpa de grindină”, a declarat Lydia Barbaux, primarul orașului Plombières-les-Bains.

„A fost apocaliptic! Cerul s-a înnegrit și în câteva minute a căzut un metru de grindină. A trebuit să scoatem plugurile de zăpadă pentru a scăpa de grindină”, a declarat Lydia Barbaux, primarul orașului Plombières-les-Bains.

Pe drumul național RN 57 traficul a fost întrerupt în apropiere de Plombières. Inundații puternice au avut loc în centrul orașului, potrivit Deschide.

Sute de persoane evacuate în urma inundaţiilor severe din estul Rusiei

Mai multe regiuni din estul îndepărtat al Rusiei s-au confruntat în ultimele zile cu inundaţii severe, iar câteva sate aflate de-a lungul fluviului Amur în apropiere de oraşul Blagoveşcensk, situat lângă graniţa cu China, se numără printre cele mai afectate, informează DPA, scrie Agerpres. 

Sute de persoane au fost deja evacuate şi transportate în zone sigure, au anunţat sâmbătă autorităţile ruse.

Înregistrări video îi arată pe membrii echipelor de salvare conducând bărci de cauciuc pe străzi complet inundate şi salvând de la înec câini, pisici şi viţei.

Mai multe localităţi au rămas fără electricitate



Autorităţile locale se aşteaptă ca nivelul apei să continue să crească. Sute de voluntari au participat la acţiuni de prevenţie, umplând saci cu nisip şi aşezându-i apoi de-a lungul malurilor fluviului Amur. Mai multe adăposturi de urgenţă au fost amenajate în şcoli, grădiniţe şi alte clădiri publice. Mai multe mese au fost preparate pentru persoanele evacuate (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel