Un oraș antic a ieșit la suprafață din râul Tigru, despre care se spunea că trecea prin Rai (Galerie foto)

Un oraș antic a ieșit la suprafață din albia râului Tigru. 

O echipă de arheologi germani și kurzi a excavat un oraș vechi de 3400 de ani din epoca Imperiului Mittani, care a apărut în râul Tigru. Așezarea a fost anterior scufundată odată cu construcția lacului de acumulare Mosul, dar de atunci a reapărut din cauza nivelurilor mai scăzute ale apei cauzate de seceta extremă.

Orașul, situat în actuala Kemune din regiunea Kurdistan din Irak, are un palat și câteva clădiri mari și ar putea fi orașul antic Zakhiku – un centru important în Imperiul Mittani (1550-1350 î.Hr.).

Orașul din epoca bronzului a reapărut din cauza secetei

Irakul poate fi puternic afectat de schimbările climatice, scrie Heritage Daily, ducând adesea la secete extreme de luni de zile. Acest lucru a cauzat dificultăți majore pentru sectorul agricol și scurgerea unor cantități mari de apă extrase din lacul de acumulare Mosul pentru a susține culturile fermierilor. Nivelurile mai scăzute ale apei au permis reapariția orașului din epoca bronzului, care până acum nu a fost investigat niciodată de arheologi.

În scurt timp, arheologii au cartografiat zone mari ale orașului și au documentat palatul, câteva clădiri mari, un zid fortificat, turnuri, clădiri de depozitare cu mai multe etaje și un complex industrial. De un interes deosebit este descoperirea a cinci vase ceramice care conțineau o arhivă de peste 100 de tăblițe cuneiforme care datează din perioada asiriană mijlocie.

Tăblițele cuneiforme ar putea scoate la iveală motivele dispariției imperiului Mittani

Unele tablete de lut sunt încă în plicurile lor originale de lut. Cercetătorii speră că această descoperire va oferi informații importante despre sfârșitul orașului din perioada Mittani și începutul stăpânirii asiriene în regiune.

Dr. Peter Pfälzner de la Universitatea din Tübingen a spus: ”Este aproape un miracol faptul că tabletele cuneiforme din argilă nearsă să supraviețuiască atât de multe decenii sub apă.”

Pentru a preveni deteriorarea sitului de către creșterea apelor din rezervor, clădirile excavate au fost complet acoperite cu folie de plastic etanșă și îngropate sub pietriș, ca parte a unui proiect extins de conservare finanțat de Fundația Gerda Henkel. Site-ul este acum din nou complet scufundat.

Unde este fizic localizată Grădina Edenului

Din Biblie reiese clar că Grădina Edenului are o locație exactă și nu este doar un mit. Locația este asociată cu patru râuri care sunt menționate în textul biblic. Acestea sunt Eufratul, Tigrul (Hiddekel), Pison și Ghihon. Tigrul și Eufratul sunt două râuri binecunoscute care curg și astăzi prin Irak, scrie historyofyesterday

Locația exactă pentru Gihon și Pison este necunoscută. Gihon este asociat cu ținutul Cus, care este situat în nord-estul Golfului Persic. Deci, având niște limite, înseamnă că Grădina Edenului se afla undeva în Mesopotamia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel