Un milonar din New York a predat obicete de artă furate în valoare de 70 de milioane de dolari

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Un miliardar din New York a predat nenumărate obiecte de artă furate, în valoare cumulativă de 70 de milioane de dolari. 

Miliardarul Michael Steinhardt a predat 180 de obiecte de artă și artefacte arheologice furate, în valoare estimată de 70 de milioane de dolari și a fost de acord cu o pedeapsă „fără precedent”, pe viață, privind achiziționarea de antichități, au declarat oficialii din Manhattan, conform CNN.

Anchetatorii au descoperit că Steinhardt, unul dintre cei mai mari colecționari de artă antică din lume, se afla în posesia unor artefacte furate din 11 țări de către mai multe rețele criminale, potrivit unui comunicat al procurorului districtual din Manhattan.

„Timp de decenii, Michael Steinhardt a manifestat un apetit vorace pentru artefactele furate, fără a se preocupa de legalitatea acțiunilor sale, de legitimitatea pieselor pe care le-a cumpărat și vândut sau de daune culturale poate provoca în întreaga lume”, a declarat procurorul districtual din Manhattan Cy Vance Jr.

Milionarul colabora cu hoți de artă și profanatori de morminte

„Achiziționarea de „noi” piese pentru a deține și a vinde nu cunoștea granițe geografice sau morale, așa cum se poate observa în lumea interlopă a traficanților de antichități, a celor care spală bani și a profanatorilor de morminte pe care s-a bazat Steinhardt pentru a-și extinde colecția”, a mai spus procurorul. 

Avocații lui Steinhardt, Andrew J. Levander și Theodore V. Wells Jr, au declarat marți într-o conferință de presă că Steinhardt este mulțumit că ancheta procurorului s-a încheiat fără nicio acuzație „și că articolele luate pe nedrept de alții vor fi returnate în țările lor natale”. 
Steinhardt a fost de acord să returneze toate cele 180 de artefacte confiscate proprietarilor lor de drept, potrivit lui Vance, care a spus că aceasta este o soluție mai rapidă decât a merge la proces.

Acuzatul a fost mulțumit de pedeapsă

„În sfârșit, acest acord stabilește că Steinhardt va fi supus unei interdicții fără precedent, pe viață, privind achiziționarea de antichități”, a spus Vance.

Conform biroului procurorului, ancheta a început în februarie 2017. Autoritățile au început să cerceteze o statuie furată din Liban în timpul războiului civil din țară, determinând că Steinhardt avea alte artefacte furate, pe care le ținea și expunea în apartamentul și biroul său, potrivit procurorilor.

Investigația a fost apoi extinsă pentru a acoperi „achiziția, deținerea și vânzarea a peste 1.000 de antichități dintr-un număr de cel puțin 1987 de obiecte”, potrivit declarației, și a implicat cooperarea cu autoritățile din Bulgaria, Egipt, Grecia, Irak, Israel, Italia, Iordania, Liban, Libia, Siria și Turcia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel