Un nou medicament pentru prevenirea accidentelor vasculare datorate tulburărilor de ritm cardiac

medicamente-analgezic
medicamente-analgezic

Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, un nou anticoagulant inovator pentru prevenţia accidentelor vasculare datorate unei tulburări frecvente a ritmului cardiac a fost aprobat în Europa.

Comisia Europeană (CE) a aprobat joi noul anticoagulant oral PradaxaŽ (dabigatran etexilat), dezvoltat de Boehringer Ingelheim, pentru prevenţia accidentelor vasculare cerebrale la pacienţii cu fibrilaţie atrială aflaţi la risc crescut de accident vascular cerebral.

Noul medicament este mai eficient, mai uşor de administrat şi produce mai puţine hemoragii decât alte tratamente disponibile.

Dabigatran este singurul anticoagulant oral aprobat care reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral la pacienţii cu fibrilaţie atrială.

Fibrilaţia atrială este cea mai frecventă tulburare a ritmului cardiac:unu din patru adulţi de peste 40 de ani va suferi de fibrilaţie atrială în decursul vieţii, ceea ce înseamnă peste 4,5 milioane de pacienţi cu fibrilaţie atrială în Europa.

Pacienţii cu fibrilţie atrială prezintă un risc de cinci ori mai mare de a suferi un accident vascular cerebral. Se estimează că incidenţa acestei afecţiuni se va dubla până în 2050, acest lucru însemnând că gestionarea eficientă a acestei tulburări devine una dintre priorităţile sistemului de sănătate.

Numeroase evenimente de accident vascular cerebral datorate fibrilaţiei atriale pot fi prevenite printr-un tratament antitrombotic corespunzător. Folosirea acestui nou tratament poate preveni trei din patru evenimente de accident vascular cerebral datorat fibrilaţiei atriale.

Accidentele vasculare cerebrale cauzate de fibrilaţia atrială pot fi deosebit de periculoase, deoarece cheagurile sunt adesea foarte mari, blocând circulaţia sângelui prin vasele importante ale creierului.

Spre deosebire de accidentele vasculare de altă cauză, consecinţele sunt mult mai severe, adesea permanente, precum pierderea funcţiei musculare sau a vorbirii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel