Trucuri pentru a alunga somnul în noaptea de Revelion

Pentru a nu risca să te ia somnul şi să ratezi toată distracţia de la petrecere, consumă fructe energizante, precum arahide sau migdale.

Arahidele

Arahidele sunt puternic energizante, 100 g de produs uscat dezvoltând în organism, prin metabolizare, circa 650 de calorii. Acestea conţin multe substanţe azotate (până la 49% din greutatea lor), materii grase constituite în principal dintr-un ulei comestibil, format din acizi graşi nesaturaţi şi substanţe glucidice (din care amidon până la 20%). Toate aceste substanţe reprezentate cantitativ în procente mari sunt responsabile de valoarea energetică foarte ridicată a alunelor, scrie ziaruldeiasi.ro.

Alunele

Alunele au efect nutritiv şi energetic care le recomandă în astenii şi în surmenaj fizic, pentru copii şi pentru sportivii care fac eforturi fizice mari, precum şi pentru cei de vârsta a treia, în special în sau după afecţiuni epuizante. Şi aluna de pădure este foarte bogată în substanţe grase (mai mult de 50% din greutatea fructului uscat), substanţe azotate în cantitate mare, săruri minerale de calciu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, clor, sodiu, fier şi cupru, iar ca vitamine, pe cele liposolubile şi vitaminele B. Un alt fruct energizant este migdala dulce (Prunus dulcis), a cărui valoare calorică este de aproximativ 650 de calorii (fruct uscat).

Migdalele

Migdalele conţin o mare cantitate de vitamine A şi B, fermenţi, săruri de potasiu, săruri minerale de calciu, fosfor, fier etc., o enzimă (emulsina), substanţe glucidice (zaharoase) în procentaj ridicat şi sunt foarte bune surse de energie.

Amestecă fructele uscate cu miere

Valoarea energetică a fructelor uscate este de aproape 700 de calorii. De mentionat faptul că prin amestecarea acestor fructe cu miere creşte valoarea lor energizantă.

VEZI ȘI: Sfântul Vasile. Tradiții și obiceiuri pentru prima zi din an

Alte 5 trucuri clasice cu care vei învinge oboseala

1. Dormi în timpul zilei. Somnul în timpul zilei, o metodă veche şi recomandată frecvent, te va ajuta să faci faţă mai uşor oboselii.

2. Ieşi la aer curat. O bună metodă de înviorare este aceea de a ieşi în aerul rece. Frigul te va trezi instantaneu.

3. Dansează. Nu ezita să dansezi, îţi va pune sângele în mişcare.

4. Consumă băuturi reci. Bea sucuri, vin sau cocktailuri reci, care să te menţină trează până după miezul nopţii sau chiar până spre dimineaţă. Aşadar, indiferent care este băutura ta preferată, consum-o rece.

5. Bea cafea. O doză semnificativă de cofeină te va ajuta să lupţi cu somnul în noaptea de Revelion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel