Tren medical în România, la fel ca-n Italia. Propunerea e din APRILIE 2020 pe masa Guvernului

Grampet Group, care deţine Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova şi REVA Simeria, reamintește că poate realiza un tren medical şi pentru România, pe modelul celui care va circula în Italia. 

Italia dispune începând de luni de un tren medical complet echipat şi care străbate ţara ca o unitate de ATI pe şine. Trenul străbate ţara ca o unitate de ATI pe şine pentru a diminua presiunea asupra spitalelor atunci când este nevoie, în aceeaşi zi fiind atins în această ţară pragul de 100.000 de decese asociate COVID-19. 

VEZI ŞI Tren de ATI, dat în funcţiune în Italia. "Nu există altul în Europa"

Și România ar putea beneficia de un astfel de tren, anunţă Grampet Group, care afirmă că poate transforma vagoanele cuşetă şi  vagoanele de dormit în unităţi medicale mobile.

"Fiecare tren va fi compus din mai multe vagoane ce vor fi dotate cu echipamentele necesare în funcţie de destinaţia utilizării, respectiv vagonul central - zona verde alocată personalului medical şi restul vagoanelor – zona roşie alocată pacienţilor.

Vagoanele de tratament vor fi destinate pacienţilor cu simptomatologie moderată, dar care necesită spitalizare continuă, un vagon având o capacitate maximă de 18 paturi - 9 paturi fixe, iar în caz de suprasolicitare pot fi folosite încă  9 paturi rabatabile", transmite Grampet Group printr-un comunicat de presă. 

VEZI MAI MULTE POZE DIN INTERIORUL TRENULUI ÎN GALERIA FOTO. 

Trenurile, operate de GFR

"În acest context. datorită resurselor pe care le avem la dispoziție la cele 3 fabrici – Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova şi REVA Simeria, cu un număr de 2200 angajați, putem finaliza transformarea lor într-un timp rezonabil lucrând zi/noapte, cu respectarea standardelor sanitare și de igienă în vigoare.

Ulterior, aceste vagoane vor fi puse la dispoziția Ministerului Sănătății și a echipelor DSP, pentru a fi detaşate în zonele deficitare din ţară. Operatorul nostru, Grup Feroviar Român, va pune la dispoziție mecanicii de locomotivă și echipele de întreținere care să garanteze transportul în siguranţă. De asemenea, ne angajăm să colaborăm strâns cu echipele care gestionează această situație de urgență, pentru a asigura promptitudine și eficiență în derularea proiectului", au mai transmis aceştia.

Vezi și: Soluția salvatoare în războiul cu VALUL 2 de COVID-19, pe masa Guvernului din aprilie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel