Șeful OMS: Avem în vizor să punem capăt pandemiei de coronavirus

Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că OMS are în vizor să declare sfârșitul pandemiei de coronavirus.

Numărul de cazuri nou raportate de COVID-19 a scăzut dramatic, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, îndemnând națiunile să își continue eforturile împotriva bolii care a ucis peste șase milioane de oameni.

„Nu am fost niciodată într-o poziție mai bună pentru a pune capăt pandemiei”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, reporterilor, la o conferință de presă virtuală de miercuri.

„Nu suntem încă acolo, dar avem în vizor finalul”, a adăugat el.

Cazurile nou raportate ale bolii, care a infectat 606 milioane de când a apărut la sfârșitul anului 2019, săptămâna trecută au scăzut la cel mai scăzut nivel din martie 2020, a spus Tedros.

„Dacă nu profităm de această oportunitate acum, riscăm mai multe variante, mai multe decese, mai multe perturbări și mai multă incertitudine”, a mai zis Tedros.

OMS, apel către guverne

În încercarea de a ajuta țările să facă ceea ce este necesar pentru a controla virusul, OMS a publicat șase note de politică.

„Aceste documente de politică reprezintă un apel urgent adresat guvernelor de a analiza cu atenție politicile lor și de a le consolida pentru COVID-19 și viitorii agenți patogeni cu potențial pandemic”, a spus Tedros.

El a cerut, de asemenea, națiunilor să vaccineze 100% din grupurile lor cu risc ridicat și să continue testele pentru virus. Lansarea vaccinurilor și a terapiilor a ajutat la stoparea severității bolii.

OMS a avertizat cu privire la posibilitatea unor viitoare valuri și a spus că țările trebuie să mențină provizii adecvate de echipamente medicale și personal medical.

„Ne așteptăm să existe valuri viitoare de infecții, potențial în momente diferite în întreaga lume, cauzate de diferite subvariante ale Omicron sau chiar de diferite variante de îngrijorare”, a spus epidemiologul principal al OMS, Maria Van Kerkhove.

Cazurile de variola maimuței au fost, de asemenea, pe o tendință descendentă, dar Tedros a îndemnat țările să continue lupta cu boala.

Oficialii OMS au declarat luna trecută că este posibil să se elimine focarul de variola a maimuței din Europa prin intensificarea vaccinării și a testării.

„Ca și în cazul COVID-19, acesta nu este momentul să ne relaxăm sau să lăsăm garda jos”, au spus ei.

Săptămâna trecută, Programul ONU pentru Dezvoltare (PNUD) a declarat că, pentru prima dată în istoria sa, Indicele Dezvoltării Umane (IDU) a scăzut timp de doi ani consecutivi pe fondul unor crize precum COVID-19 și războiul din Ucraina, scrie AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel