Bilanț coronavirus, 3 octombrie 2022. Din totalul pacienților internați, 100 sunt minori

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 649 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 649 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 205 mai multe față de ziua anterioară. 145 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 40 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.400 cu 57 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 123 persoane, cu 2 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 123 pacienți internați la ATI, 115 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 100 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 7 mai mulți față de ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

În intervalul 02.10.2022 (10:00) – 03.10.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (1 bărbat și 2 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și niciunul dintre aceștia nu era vaccinat. 

Citește și...

Campania de vaccinare cu seruri adaptate la Omicron. Anunț din Franţa

Campania de vaccinare anti-COVID-19 cu noile vaccinuri adaptate la varianta Omicron va începe în Franţa pe 3 octombrie.

Anunțul a fost făcut marţi de ministrul francez al Sănătăţii, citat de site-ul cotidianului Le Nouvel Observateur.

Pentru francezii cărora o nouă doză le este recomandată, „vom începe o campanie de vaccinare pe 3 octombrie, data la care vom avea la dispoziţia noastră noile vaccinuri”, a declarat ministrul Francois Braun pentru FranceInfo. Pentru această campanie de rapel, Înalta Autoritate pentru Sănătate din Franţa (HAS) a recomandat folosirea unuia dintre cele trei vaccinuri adaptate la variantele de Omicron (două de la Pfizer-BioNTech şi unul de la Moderna) autorizate recent de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi cuplarea lor cu vaccinul antigripal, a cărui administrare va începe pe 18 octombrie.

Primele doze comandate de Franţa urmează să sosească în ţară între 29 septembrie şi 4 octombrie, potrivit unui mesaj expediat recent de Ministerul Sănătăţii profesioniştilor din domeniul medical, în care se evocă o cantitate de 576.000 de doze pentru începutul campaniei.

Doza suplimentară de vaccin este recomandă persoanelor care riscă să dezvolte forme grave. Autorităţile sanitare îi sfătuiesc pe francezi să nu aştepte noul booster adaptat la Omicron şi să se vaccineze chiar şi cu serurile care sunt în prezent disponibile dacă fac parte din categoriile de risc şi dacă nu sunt la zi în ceea ce priveşte vaccinarea cu doza recomandată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel