Bilanț coronavirus, 6 noiembrie 2022. Cele mai noi date de la Ministerul Sănătății

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministerul Sănătăţii a transmis, duminică, cel mai nou bilanț COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 180 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 139 mai puţine faţă de ziua anterioară. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 17 persoane au fost reconfirmate pozitiv.  

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 634, cu 16 mai multe faţă de ziua anterioară. La ATI sunt internate 90 de persoane, cu două mai multe faţă de ziua anterioară. Din cei 90 pacienţi internaţi la ATI, 81 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 39 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu trei mai mulţi faţă de ziua anterioară şi 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară, a transmis, duminică, Ministerul Sănătății.  

În intervalul 05.11.2022 (10:00) – 06.11.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (bărbaţi), dintre care 1 deces raportat anterior intervalului de referinţă. Ambii pacienţi decedaţi prezentau comorbidităţi şi erau vaccinaţi. Ambele decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate 1.313 teste RT-PCR (624 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 689 la cerere) şi 3.689 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.590.028 teste RT-PCR şi 11.939.104 teste rapide antigenice. 

 

 

Citește și...

Ministrul Alexandru Rafila, întrebat dacă vor fi mai multe cazuri de gripă decât anul trecut: Da! Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor

 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că, în acest sezon rece, vor fi mai multe cazuri de gripă decât s-au înregistrat anul trecut. 

Alexandru Rafila a fost întrebat, recent, într-o conferinţă de presă, cum se anunţă sezonul gripal şi dacă ar trebui să ne aşteptăm la mai multe cazuri.

„Da, mai multe decât anul trecut vor fi. Anul trecut, au fost foarte, foarte puţine. Asta nu înseamnă neapărat că este îngrijorător, important e cât de multe vor fi. (...) Există şi o protecţie mai scăzută a oamenilor, pentru că mulţi dintre ei nu s-au mai vaccinat. Nu au venit niciun contact cu virusul şi e clar că imunitatea faţă de virusul gripal în general este ceva mai scăzută şi atunci sigur că ne punem problema”, a declarat ministrul Alexandru Rafila. 

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de gripă, având în vedere şi că nu mai sunt măsurile de anul trecut, cu obligativitatea purtării măştii şi alte restricţii.

„Pe de altă parte, şi măsurile care au fost împotriva infecţiei cu noul coronavirus, mască, anumite restricţii nu mai există în momentul de faţă. E o boală care transmite identic. Nu e nicio diferenţă între cum se transmite gripa şi cum se transmite infecţia cu noul coronavirus. Şi atunci e evident că este posibilă o recrudescenţă a numărului de cazuri”, a mai transmis ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel