Bilanț Covid 7 septembrie. Situația la zi din România

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.227 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 649 mai puține față de ziua anterioară. 471 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 126 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.018 cu 127 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 157 persoane, cu 8 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 157 pacienți internați la ATI, 131 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 216 sunt minori, 214 fiind internați în secții, cu 25 mai puțini față de ziua anterioară și 2 la ATI, cu 1 mai puțin față de ziua anterioară.

DECESE

Până astăzi, 66.810 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 06.09.2022 (10:00) – 07.09.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 15 decese (10 bărbați și 5 femei), 2 decese fiind raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 15 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 la categoria de vârstă peste 80 de ani. 14 dintre pacienții decedați prezentau comorbidități iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.

Dintre cei 15 pacienți decedați, 4 erau vaccinați.

TESTARE

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.576 teste RT-PCR (2.193 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.383 la cerere) și 14.096 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.445.708 teste RT-PCR și 11.318.597 teste rapide antigenice.

VEZI ȘI:  Cu excepţia situaţiei în care virusul SARS-CoV-2 va avea o evoluţie prea rapidă, autorităţile sanitare din Statele Unite au declarat marţi că doresc să organizeze în viitor o singură campanie de vaccinare anti-COVID-19 în fiecare an, după modelul vaccinării împotriva gripei sezoniere, informează AFP



Statele Unite au autorizat săptămâna trecută noile versiuni ale vaccinurilor anti-COVID-19 dezvoltate de Pfizer şi Moderna pentru a combate varianta Omicron şi, în special, subvariantele BA.4 şi BA.5, care circulă în prezent pe teritoriul ţării.

Dozele cu aceste vaccinuri adaptate au început deja să fie distribuite, pentru ca o amplă campanie de vaccinare planificată de Guvernul american pentru a ţine sub control un eventual nou val epidemiologic în această iarnă să poată să înceapă încă din această săptămână.

Cu excepţia situaţiei în care o variantă "foarte diferită" a virusului ar apărea în mod brusc, "ne vom îndrepta probabil spre o cadenţă de vaccinare similară cu vaccinarea anuală împotriva gripei, cu doze de rapel anti-COVID-19 actualizate pentru a combate cea mai nouă tulpină aflată în circulaţie", a declarat într-o conferinţă de presă medicul Anthony Fauci, consilier principal pe probleme de sănătate la Casa Albă.

Această perspectivă ar putea contribui ca dozele de rapel să fie mai bine acceptate, în contextul în care doar jumătate din persoanele eligibile din Statele Unite s-au vaccinat până în prezent cu doze booster.

Cu toate acestea, populaţiile considerate fragile, precum persoanele vârstnice sau cele imunodeprimate, ar putea avea nevoie de rapeluri mai frecvente, a precizat Anthony Fauci.

În condiţiile în care precedentele două sezoane de iarnă au fost sinonime cu importante valuri de infectări şi de decese, "nu la fel s-a întâmplat şi în această iarnă", a declarat preşedintele Joe Biden într-un comunicat publicat marţi seară. "Dacă aveţi cel puţin 12 ani, veţi primi o doză de rapel anti-COVID-19 în această toamnă", a adăugat preşedintele american.

Două braţe, două vaccinuri

Americanii sunt încurajaţi să îşi facă în acelaşi timp şi vaccinul antigripal.

"Cred cu adevărat că este motivul pentru care Dumnezeu ne-a dat două braţe, unul pentru vaccinul antigripal şi unul pentru vaccinul anti-COVID", a declarat Ashish Jha, coordonatorul grupului de lucru pentru combaterea pandemiei de coronavirus din cadrul Guvernului Statelor Unite.

"Ne aşteptăm ca milioane de persoane să îşi primească vaccinul în această lună", a adăugat el.

Potrivit secretarului de stat pentru Sănătate, Xavier Becerra, peste 90% dintre americani vor locui la o distanţă mai mică de 8 kilometri în raport cu un centru de vaccinare până la sfârşitul acestei săptămâni.

Vaccinul actualizat de Pfizer pentru a combate varianta Omicron a fost autorizat pentru toate persoanele de peste 12 ani, iar serul actualizat de Moderna a fost aprobat pentru toate persoanele cu vârste de peste 18 ani. Aceste vaccinuri adaptate trebuie administrate într-o singură doză şi la cel puţin două luni după inocularea dozei precedente din schema de vaccinare.

Variantele BA.4 şi BA.5 alcătuiesc în prezent peste 99% din cele 80.000 de infectări noi zilnice raportate în Statele Unite.

Potrivit unor prognoze computerizate, aproximativ 10.000 de spitalizări şi 9.000 de decese ar putea fi evitate dacă vaccinările cu doze booster anti-COVID-19 vor fi realizate într-un procent similar cu vaccinările împotriva gripei în această toamnă, a subliniat directoarea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC), Rochelle Walensky.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel