Diabet, tratament revoluționar. Injecție cu insulină o dată la doi ani

bolnavi-de-diabet
bolnavi-de-diabet

Vești bune pentru oamenii care suferă de diabet de tip 1! Un studiu publicat recent în revista științifică <<Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism>> propune o nouă abordare a diabetului de tip 1, boală care afectează milioane de oameni la nivel mondial. Practic, specialiștii vorbesc despre o injecție cu insulină care se face o dată la doi ani.

Cercetarea a fost făcută de experții din SUA și din Israel. Trebuie amintit că diabetul de tip 1 este o maladie care se caracterizează prin distrugerea celulelor beta pancreatice producătoare de insulină. În stadiu clinic, specialiștii susțin că tratamentul s-a dovedit a fi un real succes, scrie ABC.ES.

“Tratamentul durează de la opt la 12 luni și în unele cazuri a fost un succes pentru că pacienții și-au redus doza de insulină injectabilă. Mai precis, unii fac o injecție cu insulină doar o dată la doi ani”, a comentat unul dintre coordonatorii studiului.

Tratamentul nu are niciun efect negativ asupra pacienților. Vor mai urma doi ani până când tratamentul se va folosi pe scară largă. Motivul? Mai este nevoie de câteva studii clinice până când organizația FDA să își aprobarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel