Topul vedetelor cu autografe falsificate

mjautograf
mjautograf

Cântăreții, astronauții și președinții ocupă topul vedetelor ale căror autografe au fost cel mai des falsificate, potrivit serviciului de autentificare PSA/DNA, citat de Mediafax. Potrivit serviciului, numai jumătate dintre semnături au fost certificate drept autentice.

Serviciile de autentificare ale PSA/DNA întocmesc, o dată la doi ani, un top al vedetelor cu cele mai falsificate autografe.

1. Elvis Presley, cântăreț și actor american, cunoscut ca Regele Rock 'n' Roll-ului. Valoarea autografului său este greu de apreciat, dar criticii spun că o poza 10x15 cm cu autograf costă între 1000 și 1500 de dolari.

2. The Beatles este una dintre cele mai faimoase și de succes trupe din istoria muzicii rock, contorizând peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. Autografele trupei sunt foarte rare, cele mai multe datând din perioada de început a trupei.

3. Neil Armstrong, astronaut american, pilot de teste și pilot naval, cunoscut ca fiind primul om care a călcat pe Lună. Astronautul a fost printre puținii care a intuit valoarea pe care ar putea-o avea semnătura lui, așa că autograful acestuia se obținea foarte greu".

4. John F. Kennedy, cel de-al treizeci și cincilea președinte al SUA, asasinat pe 22 noiembrie 1963. Autograful președintelui american este estimat la cel puțin 2,500 de dolari.

5. Michael Jackson, cântăreț american, denumit Regele muzicii pop, cel mai de succes artist din toate timpurile, potrivit Guiness World Records.

Potrivit unui director de magazin de suveniruri din lumea divertismentului, falsificarea semnăturilor vedetelor este o modă și, de aceea, "nu puțini sunt aceia care se trezesc în fața unei cutii cu fotografii cu autograf moștenite de la bunici, neștiind dacă semnăturile sunt reale sau false". Directorul a adăugat că, în urmă cu 50 de ani, fanii obișnuiau să scrie idolilor lor pe adresele studiourilor muzicale sau cinematografice, iar răspunsurile pe care le primeau, aparent din partea vedetelor, se încheiau cu semnături falsificate.

Pentru atestatea autenticității semnăturilor sunt folosite diferite documente oficiale, inclusiv contracte semnate de artiști. Pe baza acestora se analizează autografele, până în cele mai mici detalii, inclusiv modul în care sunt înclinate literele, întrucât autografele autentice sunt o adevărată sursă de îmbogăţire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel