Urmărește emisiunea live


Top zece cimitire de obiecte din lume

Cimitirele nu sunt doar pentru oameni ori pentru animale. Și obiectele au nevoie de un loc unde să ruginească în pace. Prin mărimea ori prin frumusețea lor, astfel de cimitire de obiecte au ajuns în timp adevărate muzee în aer liber. 

Iată un top zece al cimitirelor de obiecte din lume:

Cimitirul de trenuri din orășelul Uyuni, Bolivia, atrage anual zeci de mii de turiști. Linia era folosită pentru a transporta minereuri la orășele port de la Oceanul Pacific. Nu a mai fost folosită din deceniul 4 al secolului trecut, scrie redescoperaistoria.ro.

Cimitirul ancorelor este situat în Angra do Heroismo, pe Insula Terceira. A fost construit în memoria glorioasei tradiții de pescuire a tonului chiar cu unele dintre aceste ancore.

Orașul Nouadhibou este unul dintre cele mai mari cimitire de nave din lume. Ambarcațiunile ruginite sunt și pe plajă și în apele puțin adânci. În urmă cu 30 de ani industria de pescuit a fost naționalizată. Ambarcațiunile au fost vândute, părăsite sau proprietarii le-au eșuat intenționat pentru asigurare.

Orașul rusesc Gadzhiyeo din Peninsula Kola  găzduiește tot un cimitir cu nave: submarine militare.

Cimitirul de avioane din Arizona stârnește imaginația oricărui turist sau explorator. Numărul lor nu este cunoscut cu exactitate.

Bază militară aeriană de la Vozdvizhenka din Rusia găzduiește zeci de avioane ce făceau parte în era sovietică din Regimentul 444- zac dezmembrate până-n ziua în care vor sfârși reciclate.

Orașul Kabul, Afganistan. Mii de tancuri și alte vehicule militare rusești sunt abandonate. Uniunea Sovietică a invadat țara vecină în anii 70.  A crezut că tancurile vor zdrobi afganii. După 10 ani și o campanie rușinoasă, rușii s-au retras. În urmă au rămas tancurile.

Cimitir de vehicule militare în Asmara, capitala statului african Eritrea- vehiculele sunt păstrate ca un simbol al mândriei și al victoriei.

Cimitirul de vehicule radioactive, Ucraina. Toate vehiculele au fost mobilizate pentru a ajuta la lichidarea avariei survenite la reactorul nr. 4 al Centralei Electrice Nucleare de la Cernobîl din Ucraina. Cimitirul de automate, Japonia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel