Teatrul de Comedie, 61 de ani. Cadou inedit oferit de Adrian Naidin. ”Fierarii”, a o suta reprezentație, în ziua aniversării

Teatrul de Comedie, înființat de Radu Beligan, a împlinit 61 de ani. Miercuri, 5 ianuarie, în ziua aniversării, spectatorii pot vedea Fierarii, în sala care îi poartă numele marelui actor, iar pe youtube pot urmări un spectacol cacdou oferit de Adrian Naidin. 

Teatrul de Comedie sărbătorește 61 de ani de activitate, printr-un program inedit, care se va desfășura atât fizic, cât și online.

Teatrul de Comedie reprezintă, de peste șase dececnii, un etalon al umorului românesc de calitate. Sute de actori, mii de reprezentații și milioane de spectatori au contribuit la formarea unui teatru-familie, în care s-a trăit cu dragoste pentru artă. De altfel, acesta a fost și obiectivul care a stat la baza înființării Teatrului, așa cum afirma Radu Beligan, primul director al instituției: Se știe că lumea actorilor este o lume dificilă, dar având avantajul de a-i cunoaște, am putut avea destulă diplomație și suficientă autoritate pentru a crea un climat nu numai de înalt profesionalism, dar și de dragoste între membrii familiei. Nu m-am considerat niciodată un director în sensul autorității. Eram camaradul lor care avea o muncă în plus. Nu stăteam niciodată în biroul directorial, ci numai pe scenă sau în ateliere. 

”Radu Beligan, numit în directoratul lui George Mihăiță director onorific al Teatrului de Comedie, a rămas un model de referință până în zilele noastre. Regulile de bună guvernare care au dus la succesul său directorial au pus pe baze sănătoase întreaga istorie a Teatrului de Comedie”, a spus teatrologul Doina Papp.

Reprezentația cu nr. 100 a piesei Fierarii, dedicată eroilor luptei ani-COVID

”Aniversarea din acest an reprezintă un semn de prețuire pentru personalul medical, care a fost în prima linie în lupta cu pandemia și căruia îi putem mulțumi astăzi pentru faptul că minunea întâlnirii din sălile de spectacol continuă să se petreacă, se arată într-un comunicat al teatrului condus de George Mihăiță. De aceea, le dedicăm reprezentația cu numărul 100 a spectacolului Fierarii, programată miercuri 5 ianuarie, ora 19.00, la Sala Radu Beligan”.

Piesa Fierarii este regizată de Horați Mălăele. Distribuția îi reunește pe actorii Mircea Rusu, Maia Morgenstern, George Mihăiță și Valentin Teodosiu. Deși este o comedie provocată de o sinuoasă linie genealogică, spectacolul Fierarii ridică o serioasă și complexă problemă, și anume aceea a consecințelor marilor evenimente istorice în viețile mărunte ale oamenilor de rând. Pornind de aici, spectacolul trimite la o reală înfrățire europeană, care, oricât de întâmplătoare ar fi la nivel genetic, stă la baza conviețuirii spirituale într-o Europă Unită. ”Cum comicul și tragicul sunt ca două surori gemene, în această comedie apar deseori în același timp pe scenă, ajutându-se una pe cealaltă să aducă la nonsens orice război, orice manifestare de ură și orice naționalism”, a spus Miloš Nikolić, autorul textului.

Totodată, spectatorii Teatrului de Comedie vor putea viziona online, pe canalul de youtube – Teatrul de Comedie Oficial, recitalul extraordinar susținut de muzicianul Adrian Naidin, un cadou pe care muzicianul l-a oferit special cu ocazia acestei aniversări.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel