Tăriceanu, apel pentru un front comun. Băsescu, un "pericol mortal"

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut apel la realizarea unui front comun pentru a împiedica unificarea dreptei în jurul lui Traian Băsescu. El i-a avertizat pe colegii liberali să se ferească de acest pericol, pentru că președintele știe să vină cu propuneri atractive. 

Front împotriva lui Băsescu

"Băsescu are planuri foarte interesante, după ce își încheie mandatul prezidențial, a anunțat sus și tare că vrea să ajungă și prim-ministru. Eu cred că obligația noastră, a celor care avem o anumită experiență politică și vedem politica altfel, adică vedem politica realizată în jurul unui mare proiect național pentru români, nu o politică a conflictului permanent, al dezbinării și al urii, a răzbunării, așa cum a promovat-o Băsescu, trebuie să facem în așa fel încât să constituim încă din acest moment un larg front împotriva lui Băsescu pentru a nu-i permite revenirea după încheierea mandatului în politică, în poziții de decizie", a declarat Tăriceanu, într-o conferință de presă, scrie Agerpres

VEZI și: Călin Popescu Tăriceanu s-a reînscris în PNL

Băsescu nu și-a abandonat planurile de distrugere a PNL. Un pericol mortal

Președintele Senatului a mai spus că "acest front anti-Băsescu cred că este unul dintre cele mai puternice lucruri care trebuie realizate în următoarea perioadă: să-l împiedicăm să-și promoveze candidatul propriu și servil în funcția de președinte al României și să-l împiedicăm să-și realizeze planurile de a ajunge prim-ministru printr-o așa zisă unificare a dreptei. Unificarea dreptei cu domnul Băsescu prim-ministru ar reprezenta pentru PNL, și subliniez foarte apăsat acest lucru, un pericol mortal. Pentru că domnul Băsescu nu și-a abandonat planurile pe care le-a avut în 2005-2006 de a absorbi PNL, de a-l distruge, vă aduceți aminte acțiunile lui foarte frumos ambalate la vremea respectivă, tot sub sloganul 'haideți să unim dreapta', dar el avea nevoie de un partid puternic care să-l susțină în funcția lui prezidențială". 

VEZI și: Ponta: "De luni încolo putem să fim, din nou, împreună" 

Avertisment pentru colegii liberali: nu cădeți pradă tentațiilor

"Vreau să avertizez pe toți colegii mei liberali că acesta este pericolul major de care trebuie să se ferească în perioada următoare. Băsescu știe să fie cuceritor, vine cu propuneri care sunt de multe ori atractive. Trebuie să se gândească foarte mult la ce reprezintă Băsescu, la ce a reprezentat el în politica românească și cred că moștenirea cea mai de preț pe care noi la liberali o avem este să ducem mai departe valorile liberalismului în România și spiritul care a caracterizat PNL de la înființare", a mai spus președintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel