STUDIU: Lipsa somnului duce la depresie

Un studiu aduce noi unghiuri de abordare în privinţa importanţei somnului. Aşadar, trebuie să dormim suficient ( şapte sau opt ore pe noapte) pentru avea o sănătate fizică şi mintală bună. Cu atât mai mult, copiii trebuie să doarmă aproximativ 90 de minute pe zi pentru a-şi face siesta şi pentru a nu avea tulburări emoţionale.

Autor: Anca Murgoci

Potrivit unei cercetări realizate la Universitatea din Colorado (SUA), un copil care doarme puţin va dezvolta stări depresive o dată cu înaintea în vârstă. Experţii au observat că cei mici, cu vârste cuprinse între doi şi trei ani, care nu dorm după-amiaza au un  grad crescut de anxietate, iar buna dispozitie şi capactatea de comprehensiune le sunt afectate.

Rezultatele au arătat că un somn insuficient modifică expresia facială a copiilor. Ei răspund la evenimente interesante într-o manieră mai puţin pozitivă.

Experţii au  spus că un copil nu trebuie să treacă peste somnul de după-amiază (care trebuie să dureze aproximativ 90 de minute). Altfel, ei nu se vor mai putea bucura de diferite evenimente şi vor fi nervoşi şi agitaţi.

Studiul este publicat în Journal of Sleep Research arată că un un somn insuficient cauzat de lipsa siestelor diurne poate duce la dezvoltarea unor depresii o dată cu înaintea în vârstă, informeaza 20minutos.es.

Citiţi şi:

Sfaturi pentru un somn liniştit

Copiii care nu dorm suficient au un risc ridicat de obezitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel