Străzile din Galați și Vrancea sunt sub ape, după ploile abundente. NOI AVERTIZĂRI meteo / FOTO

Foto Captură România TV
Foto Captură România TV

Mai multe străzi și case din Galați și din Vrancea au fost inundate, după ploile abundente. Meteorologii au emis noi avertizări meteo. 

Mai multe cartiere din Galați au fost inundate în urma ploilor torențiale din ultimele zile. Imaginile apărute duminică, din Galați, fac înconjurul României. Pe unele străzi, apa trece de jumătate de metru. Pompierii intervin, astăzi, cu motopompe pentru evacuarea apelor din curți. 

Administraţia Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de Cod portocaliu pentru județele Galați și Brăila. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 20 iunie, ora 10:00 – 21 iunie, ora 02:00. Fenomenele vizate sunt ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată.

'În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp', informează ANM.

De altfel, vineri, Prefectura Galaţi a convocat, în regim de urgenţă, Grupul de Suport Tehnic la Inundaţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după ploile abundente care au dus la inundarea mai multor străzi.

Situație critică și la Vrancea

Zeci de gospodării din judeţ au fost inundate în ultimele ore din cauza precipitaţiilor abundente şi a depăşirii cotelor de atenţie pe principalele râuri ce tranzitează Vrancea şi mai multe drumuri judeţene sunt închise din cauza apei revărsate pe carosabil sau a prăbuşirii unor poduri, a informat, duminică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

'În judeţul Vrancea, în perioada 19 iunie, ora 20,00 - 20 iunie, ora 9,00, ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice aflate sub incidenţa codului roşu hidrologic, 50 de gospodării au fost inundate la Bilieşti, trei persoane au fost evacuate, iar alte 10 s-au autoevacuat. În sprijin se deplasează o autospecială de transport persoane şi victime multiple cu zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani. În comuna Reghiu 20 gospodării sunt izolate. De asemenea, la Tulnici, în satul Lepşa, punctul Streiu, două pensiuni şi 20 de case de vacanţă sunt izolate din cauza surpării unui podeţ, iar în satul Coza 40 de locuinţe sunt izolate rutier, accesul se face doar pietonal. La Vânători, în satul Mirceştii Noi, trei gospodării au fost inundate', a precizat ISU Vrancea.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod roşu de fenomene meteorologice periculoase valabilă duminică, între orele 10,00 şi 12,00, în localităţile Vizantea-Livezi, Câmpuri, Nereju, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Reghiu, Nistoreşti, Paltin, Năruja, Valea Sării, Bârseşti şi Spulber. Fenomenele vizate se vor manifesta prin averse torenţiale ce vor depăşi 35-45 l/mp, în ultimele zile cumulându-se cantităţi de apă, în medie, de peste 90-100 l/mp, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel