'Space Invaders', 40 de ani de la lansare. Spectacol în Tokyo

Extratereştrii au luat cu asalt Tokyo, la 40 de ani de la lansarea 'Space Invaders'.

Extratereştrii au fost proiectaţi pe partea interioară a panourilor de sticlă ale unui zgârâie nori din Tokyo cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la lansarea jocului video emblematic 'Space Invaders', în cadrul unei expoziţii retro dedicată fanilor, relatează AFP.

Cu o vedere spectaculară asupra megalopolisului japonez, evenimentul 'Play! Space Invaders', care are loc până la sfârşitul lunii ianuarie în vârful turnului Mori din cartierul Roppongi, propune salvarea lumii de micile creaturi extraterestre în multe moduri inovatoare.

În primul rând există cei care, cu mâinile pe manete, îşi mitraliază 'duşmanii' care se agită pe panourile mari de sticlă ale turnului. Alţii, care se aventurează mai aproape, îi elimină cu un gest al mâinii sau cu o lovitură de picior când ajung pe ziduri sau pe sol, datorită unei tehnologii de recunoaştere a mişcărilor. Iar pentru nostalgicii sălilor de jocuri video, au fost aduse maşinile tradiţionale.

"Era o febră care a cuprins Tokyo"

Keiji Ishihara, de 50 de ani, venit la eveniment împreună cu cei doi copii ai săi, îşi aduce aminte de frenezia prilejuită de lansarea jocului în 1978, când avea numai zece ani.

'Era un mare şoc, o febră care a cuprins Tokyo, dar băieţii ca mine nu aveau suficienţi bani pentru a juca', povesteşte el. 'Să abordezi 'Space Invaders' în acest fel, aşa ceva este mai presus de science-fiction!', se entuziasmează el.

Creatorul jocului, Tomohiro Nishikado, îşi aduce aminte de geneza jocului într-o vreme în care industria jocurilor video era încă la începuturi.

'Computerele nu erau foarte răspândite în Japonia, deci am învăţat totul singur. Mi-am imaginat personajele şi conceptul. Privind retrospectiv, este impresionant, sunt eu însumi surprins că am reuşit', mărturiseşte el. Takayuki Taketa, de 46 de ani, a contribuit la expoziţie în calitate de director artistic.

'Este fantastic să readucem jocul la viaţă. Mă face atât de fericit plăcerea de a-i vedea pe oameni redescoperind acest joc clasic', a spus el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel