Soprana Roxana Briban s-a sinucis

Roxana Briban, Madama Butterfly - Cio-Cio San - Februarie 2006 - Wien Volksoper
Roxana Briban, Madama Butterfly - Cio-Cio San - Februarie 2006 - Wien Volksoper

Soprana [/caption]

"Ieri după-masă eu am fost la cumpărături şi când m-am întors am găsit uşa încuiată, cu cheile în uşă, pe dinăuntru. Am intrat pe geam şi am găsit-o în cadă, cu venele tăiate, cu trei pungi legate cu scotch în jurul gâtului. Nu avea puls, nu respira, a venit echipa SMURD care a încercat să o resusciteze, dar nu a reuşit", a explicat Alexandru Briban pentru mediafax.ro.

Roxana Briban a fost angajată a Operei Naţionale Bucureşti în perioada 2000-2009. Pe site-ul artistei, ultimul recital l-a avut în Polonia, în decembrie anul trecut, la Palatul Regal din Varşovia.

Roxana Briban (n. 1971 la Bucureşti) se dedică vieţii muzicale încă de la vârsta de 6 ani, prin studiul viorii şi cel al cântului, devenind în scurt timp solistă a Corului de Copii al Radiodifuziunii Române, cu care susţine peste 300 de concerte în ţară şi în străinătate.

Absolvă Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa prof. univ. Maria Slătinaru-Nistor în anul 2000.

Imediat după absolvire, debutează ca solistă a Operei Naţionale din Bucureşti, cu rolul Contesei din opera "Nunta lui Figaro" de W.A.Mozart.

Începutul carierei internaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatsoper, în anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Georges Bizet. De atunci, soprana româncă devine invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până în stagiunea 2009-2010, cu rolurile Donna Elvira ("Don Giovanni"), Mimi ("Boema"), Amelia Grimaldi ("Simone Boccanegra"), Contesa ("Nunta lui Figaro") şi Tatiana ("Evgheni Oneghin").

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel