Sony Walkman moare la onorabila vârstă de 30 de ani

sony-walkman
sony-walkman

Casetele audio, care odată ne făceau fericiți pentru că puteam asculta muzică orinde am fi fost, vor devenii istorie după ce Sony a anunțat că va înceta producția de Walkman.

Nu e de mirare că evoluția tehnologică a lăsat în spate bătrânul dispozitiv, scăderea dramatică a vânzărilor fiind principalul motiv pentru care compania Japoneză a renunțat la fabricarea lui. Ultimele Walkman-uri au fost produse în Japonia în luna aprilie a acestui an, iar în momentul în care stocul de dispozitive se va epuiza, dizpozitivul va deveni "istorie".

Cu toate acestea, Sony va continua să creeze Walkman-uri prin intermediul unei companii chineze, dispozitivele dezvoltate  fiind destinate exclusiv fanilor aparatului.

Prima generație de Walkman-uri a apărut în la 1 iulie 1979 în Japonia. Deși în prima lună s-au vândut doar 3000 de unități, Sony a reușit să vândă 200 de milioane de aparate în decursul celor 30 de ani, în anii 80 devenind cel mai important instrument portabil de ascultat muzică.

Denumirea Walkman provine de la cea a predecesorului sau, Pressman, care este casetofonul. Prima reclamă pentru Walkman a apărut în anul 1979, avea ca motto " Să vedem diferența!" și introducea pe piața ideea de miniatură și tehnologie avansată. Inițial lansat în Japonia, Walkman-ul a fost introdus ulterior și în Asia, Orientul Mijlociu și America Latină.

În prezent, MP3 playerele sunt dispozitivele standard pentru a asculta muzică. Walkman-ul a fost inlocuit de catre CD-playere, care, la randul lor, au fost înlocuite de catre MP3 playere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel