Sheriff Tiraspol, prima reprezentantă a Republicii Moldova calificată în grupele Champions League. AS Monaco, eliminată dramatic de Șahtior în prelungiri

Sheriff Tiraspol a devenit miercuri seara prima reprezentantă a Republicii Moldova care se califică în grupele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Dinamo Zagreb, 0-0, în deplasare, în manşa a doua a play-off-ului.

Sheriff a câştigat prima manşă cu scorul de 3-0 în faţa campioanei Croaţiei. RB Salzburg a obţinut calificarea în grupe după 2-1 cu Broendby IF, în deplasare. Tânărul atacant sloven Benjamin Sesko (18 ani) a deschis scorul pentru campioana Austriei (min. 4), americanul Brenden Aaronson (20 ani) a dublat avantajul oaspeţilor în min. 10, golul gazdelor fiind reuşit de Andreas Maxsoe (62).

Echipa din Salzburg a câştigat şi în tur cu 2-1. Tehnicianul italian Roberto De Zerbi (fost jucător la CFR Cluj) a calificat-o cu emoţii pe Şahtior în grupele Ligii Campionilor, o premieră pentru fostul antrenor al lui Sassuolo.

AS Monaco, eliminare dramatică la Donețk

Şahtior Doneţk, după ce a câştigat cu 1-0 în Principat, a fost condusă cu 2-0 de AS Monaco la Harkov, prin dubla lui Wissam Ben Yedder (18, 39), dar Marlos a trimis meciul în prelungiri, graţie golului reuşit în min. 74.

Ucrainenii au egalat în min. 114, cu multă şansă, prin autogolul lui Ruben Aguilar, care a deviat nefericit încercarea de pasă înapoi a lui Mihailo Mudrik la capătul unui contraatac.

De remarcat că monegascii au avut o bară prin Badiashile (38).

Rezultate: Marţi Ferencvaros Budapesta - (+) Young Boys Berna 2-3 (în tur 2-3) PSV Eindhoven - (+) Benfica Lisabona 0-0 (în tur 1-2) Ludogoreţ Razgrad - (+) Malmoe FF 2-1 (în tur 0-2)

Miercuri (+) Şahtior Doneţk - AS Monaco 2-2, după prelungiri (1-0 în tur) Dinamo Zagreb - (+) Sheriff Tiraspol 0-0 (0-3 în tur) Broendby IF - (+) RB Salzburg 1-2 (1-2 în tur).

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în grupele Ligii Campionilor. Formaţiile eliminate vor continua în grupele Europa League. Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor general egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

'Real la atac'. Sumă astronomică de 160 milioane euro propusă pentru transferul lui Mbappe

Clubul Real Madrid a prezentat o primă ofertă de 160 milioane euro echipei Paris Saint-Germain pentru transferul atacantului-vedetă Kylian Mbappe, al cărui contract expiră în 2022, au anunţat, miercuri, mai multe publicaţii din Franţa şi Spania, citate de AFP.

'Real la atac', a scris cotidianul sportiv L'Equipe, menţionând valoarea 'destul de ameţitoare' a ofertei madrilene. La rândul său, postul de radio RMC a anunţat marţi seara oferta Realului, în timp ce jurnalul Le Parisien susţine că PSG a respins această ofertă.

'Există deja o ofertă a Realului: 160 milioane'

'Există deja o ofertă a Realului: 160 milioane', titra în Spania cotidianul sportiv Marca, la unison cu concurentul AS, care avansează negocieri viitoare 'dificile'.

Paris Saint-Germain face presiuni de mai multe luni pentru prelungirea contractului atacantului de 22 de ani, pe care l-a achiziţionat în 2017 pentru 180 milioane euro. Dar negocierile pentru prelungirea angajamentului, care expiră în iunie anul viitor, nu au avansat, lăsând să se întrevadă o plecare a starului înainte de finalul mercato, pe 31 august.

'Nu ne gândim la ce se spune de câteva săptămâni'

Recent, antrenorul Mauricio Pochettino a afirmat clar că Mbappe este fotbalistul lui Paris Saint-Germain. 'Munceşte mult ca să aibă un sezon bun. Nu ne gândim la ce se spune de câteva săptămâni. Este jucătorul nostru şi îl văd rămânând în acest sezon pe care tocmai l-am început', a declarat Pochettino, citat de ziarul Le Parisien.

Întrebat dacă Mbappe şi-a anunţat coechipierii că vrea să rămână, Pochettino a spus: 'Eu nu sunt în grupul de jucători. Iar discuţiile mele cu Kylian sunt despre fotbal. Mai are un an de contract dacă nu prelungeşte. Este jucătorul lui PSG.' Potrivit ziarului spaniol Marca, Mbappe este în centrul discuţiilor din vestiarul lui Real Madrid, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel