Sfaturi esențiale pentru sănătate: Cum să slăbești fără dietă

Pe Internet, pe toate blogurile și site-urile sunt publicate diete. Oricând, la orice click, găsim miracole care ne ajută să slăbim multe kilograme. Fix cât ne dorim! 

Dietele drastice nu doar că ne ajută să ne îngrășăm, dar pot afecta și sănătatea. Dacă o dietă fulger funcționează, ea ne afectează, fără greș, organismul. Dacă după ce ținem dieta revenim la stilul nostru clasic de alimentație, fie revenim la kilogramele inițiale, fie ne îngrășăm și mai mult.  O dietă este întotdeauna de evitat. 

Ceea ce ar trebui să facem pentru a slăbi și a ne menține silueta este să ne schimbăm alimentația, să excludem greșelile și să nu exagerăm. 

Iată câteva sfaturi simple pentru un stil de viață echilibrat, care ne ajută să slăbim- prin eliminarea greșelilor alimentare- și să ne menținem- prin evitarea pe viitor a acelor greșeli alimentare din trecut: 

- micul dejun este esențial, ce mănânci până în ora 11:00 nu se depune, iar ouăle fierte nu ar trebui să lipsească de la micul dejun. 

- a doua masă trebuie să fie între mic dejun și prânz. Un măr poate fi considerat o masă intermediară. Un măr este recomandat după mișcarea fizică la sala de sport și poate înlocui cu succes nevoia de ”ceva dulce”. 

- la prânz este obligatoriu să mâncăm o combinație alimentară care să conțină carne. Alături de carne puteți opta pentru salată, niciodată orez. 

- seara puteți opta pentru iaurt sau alte produse lactate. 

- evitați să consumați carne tocată, mâncare cu sosuri, produse de ”ronțăit”, prăjeli, cartofi, sucuri, pâine albă. 

- beți apă atât cât simțiți nevoia. 

- ultima masă trebuie să fie nu la ora 18:00, ci cu 3 ore înainte de culcare. 

- nu mâncați felul doi și nici desertul, decât în cazul în care optați doar pentru una dintre variante. Astfel, dacă vreți să mâncați sarmale, mâncați, dar doar sarmale, fără ciorbă și prăjitură la sfârșit. 

- înlocuiți pâinea albă cu pâine neagră. Alegeți cu atenție pâinea neagră, dacă este dulce schimbați locul din care o cumpărați pentru a nu mânca pâine cu cacao. Dacă nu găsiți un loc de încredere, o puteți prepara în casă rapid. Este varianta de mijloc către renunțarea definitivă la pâine. 

- cu toții am auzit de la persoane supraponderale: ”mănânc puțin, azi am mâncat doar...”, ”mănânc o dată pe zi”. Ei bine, dacă nu vreți să ajungeți și dumneavoastră supraponderal evitați să mâncați puțin, o dată, de două ori pe zi. Dacă veți face acest lucru, tot ceea ce mâncați se va depune, pentru că organismul își face rezerve pentru zile grele în care mâncați o dată pe zi. 

- faceți mișcare, dar nu exagerați. Chiar dacă este greu de crezut, dacă depășiți o oră de antrenament, puteți să vă faceți mai mult rău decât bine. 

- faceți încălzire înainte de orice antrenament și streching la sfârșit. 

- nu uitați, 60% contează alimentați, 20% mișcarea, 20% somnul. 

Acestea sunt sfaturile de bază, de bun simț, pentru un stil de viață sănătos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel